EVROPSKA PRAVILA: Donacije za poplave BiH, ali ne i Srbiji

EVROPSKA PRAVILA: Donacije za poplave BiH, ali ne i Srbiji

16 avgusta 2014

briselČak pet država je, na donatorskoj konferenciji u Briselu, uplatilo donaciju Bosni i Hercegovini, ali ne i Srbiji, piše „Politika“.

Na donatorskoj konferenciji za saniranje majskih poplava u Srbiji i BiH, koja je u Briselu održana 16. jula, prema podacima do kojih je došla „Politika“, Nemačka, Danska, Hrvatska, Pakistan i Egipat su u grupi država koje su donaciju uputile Sarajevu, ali ne i Beogradu.

Jermenija je jedina zemlja iz koje je Srbiji, ali ne i BiH stigla donacija na ovoj konferenciji.

Danska je na ime pomoći poplavljenima u BiH donirala sedam miliona evra, Nemačka je za Sarajevo izdvojila pet miliona evra, Hrvatska 1,3 miliona evra, Pakistan 740.000 evra, a Egipat 25.000 evra. Jermenija je, pak Srbiji uplatila 74.000 evra.

Početkom meseca, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je, govoreći o ovoj konferenciji, da će podaci biti zanimljivi za analizu, a juče je za „Politiku“ rekao da ipak treba napomenuti da to ne znači da ove države nisu uopšte dale novac Srbiji ili da to neće učiniti po nekom drugom osnovu.

Dačić je istakao da se radi samo o donacijama uplaćenim na konferenciji u Briselu.

„Politika“ piše i da su SAD u Briselu daleko više novca donirale BiH nego Srbiji. Tako je Sarajevu uplaćeno 14,4 miliona, a Beogradu dva miliona.

Rusija je, pak, među grupom država koje nisu dale nikakvu donaciju u Briselu, ali su različitu vrstu pomoći donirali pre konferencije.

B92

KOMENTARIJedan komentar

  1. s@Ša says:

    Hahahahaha eto Vučićevih prijatelja iz EU,nek sad nastave porediti pomoć Zapada i Rusije koja je prva pritekla kad je bilo najteže!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *