„Evropska unija će se urušiti kao Sovjetski savez“

„Evropska unija će se urušiti kao Sovjetski savez“

16 oktobra 2013

krstevLider francuske stranke Nacionalni front Marin Lepen poručila je da će se EU raspasti poput SSSR-a, te navela da planira da oformi do sada najradikalniju frakciju u Evropskom parlamentu.

Lepenova, koja je ohrabrena uspehom na izborima na jugu Francuske, kritikovala je EU kao “globalnu anomaliju” i najavila je povratak bloka “saradnji suverenih država”.

Prema njenim rečima, evropsko stanovništvo “nema kontrole” nad svojom ekonomijom ili valutom, niti sa kretanjima ljudi na teritorijama njihovih zemalja.

“Verujem da je EU sada poput SSSR-a, jednostavno se ne može popraviti. EU će se urušiti kao SSSR”, istakla je Lepenova.
Lepenova će narednog meseca otputovati u Holandiju da bi radila na zajedničkoj kampanji sa liderom Stranke slobode Gertom Vildersom.

Vildresova partija je u vrhu anketnih ispitivanja za izbore za Evropski parlament u maju naredne godine. Lepenova i Vilders planiraju da ustanove panevropsku, parlamentarnu grupaciju krajnje desnice, koja će se zasnivati na antiimigrantskoj i antiintegracionoj platformi.

Analitičari ističu da i najtvrdokorniji evropski federalisti sada priznaju da će do 30 odsto novog saziva Evropskog parlamenta činiti evroskeptici, čija je popuparnost u porastu zbog ekonomske krize i rekordne stope nezaposlenosti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *