ЕВРОПСКА УНИЈА почиње формирање јединице за брзе интервенције са 5000 војника

ЕВРОПСКА УНИЈА почиње формирање јединице за брзе интервенције са 5000 војника

7 маја 2021

ЕВРОПСКА комисија је саопштила да ће припремити предлоге за формирање војних снага ЕУ за брза реаговања на кризе у свету.

„Морамо бити боље припремљени““, рекао је високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борел након састанка Савета министара одбране ЕУ.„Европске снаге за брзе интервенције“ биле су једна од најважнијих тема на том министарском ЕУ-скупу.

Борељ је открио да би те снаге требало да имају пет хиљада људи под оружјем и да ће бити опремљене по највишим стандардима.

Иницијативу подржава 14 земаља ЕУ, укључујући Француску и Немачку.

На поменутом скупу је било речи и о одбрамбеној платформи PESCO (Permanent Structured Cooperative in the Sfers of Defence and Security) којој се могу придружити и САД, Канада и Норвешка које нису чланице ЕУ.

KOMENTARI4 коментара

 1. Rajko says:

  Kako lako i brzo formiraju jedinice a za vakcine i pomoc narodima nemaju vremena

  • Aco says:

   Treba topovsko meso za na granicu sa Rusijom😁

 2. Риста says:

  Није ЕУ него Немачка. Већ 20ак година Немачка ради на стварању "ЕУ" војске која би у ствари била ново немачка нацистичка војска. Да се не би превише "експонирала" јер је још увек и историјски омражена земља, Немачка је употребила своју моћну организацију звану ЕУ. Британија је морала да напусти ово коло јер није хтела да буде немачко куче а и зато што из неких разлога, УСА дозвољава Немачкој да се помало и самостално наоружава. Наравно, то је игра УСА и Немачке. Немачка ће гледати да се осамостали а Америка ће гледати да се то ипак не догоди. Важно да Немачка буде у стању самостално да притисне Русију али не баш толико самостално да би то могла учинити потпуно сама као некад. То су сигре силеџија. То је Америка предложила Немачкој када се Немачка исувише приближила економски са Русијом. А Немачки нацизам једва дочекао и сарадња са Русијом проглашена непотребном а Усија проглашена опасном државом. То Меркелка потписала у тзв нацистичкој Белој књизи, убрзо после посете Америци. То било за време Обаме и то је документовала и потписала Анџела после посете Обами. Ишла Меркелова по мало и по немачко злато, а Обама јој дао "дозволу" да поново мрзи Русију и да опет може да крене својим природним нацистичким путем а од злата јој дао једну полугу у ташницу па је Меркелова шетала по Немачкој ко и Чавез своје злато по Венецуели када га је вратио из Америке. Наравно, после се сазнало да је венецуеланско злато уствари у Британији, а да је Чавез шетао реплике златних полуга добијене из Америке. Само Чавез није био на нивоу Меркелове и није добио дозволу да заведе поново нацизам у Венецуелу. Није он та класа као Меркел класа.(Све јужно и средње меричке државе су нацистичке осим оних пар државица где су уз тешке јаде превладали староседеоци, као што била Боливија. А највеће државе као што су Аргентина, Бразил и Мексико су државе геноцидних система. Србија Тита нема шта да се поноси. Тито није био пријатељ Русије него Мексика и сличних геноцидних држава и диктатура)

 3. miliorad5 says:

  Izgleda da ponovo prave vermaht samo u drugom staniolu.Kako će da popiju nuklearke, ima da se puši sve zapadno od elbe a poneko i na istoku od te reke.Jedna stvar je jasna,PRE lansiranja opomene rusi će skloniti većinu svog stanovništva i čekaće da vide dali USA ima nameru da gori u paketu ili ne.Tada imate par dana najviše da pokupujete zalihe vode i hrane za min.dva meseca,jer će sve biti otrovano tim udarom lakim nuklearnim elementima kao posle černobila, na široj teritoriji evrope, a za teške metale ,plutonijum naročito koga će biti MNOGO više nego posle černobila,e to je brate čista lutrija u sledećih najmanje 5000 god.Ako USA reše da odgovore onda treba imati pištolj,i to napunjen, pošto je to bolje, nego spora i užasna smrt od radijacije.Zaista se bližimo apokaliptičnom scenariju i ovo postaje sve više izvesno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u