ЕВРОПСКА УНИЈА почиње формирање јединице за брзе интервенције са 5000 војника

EVROPSKA UNIJA počinje formiranje jedinice za brze intervencije sa 5000 vojnika

7 maja 2021

EVROPSKA komisija je saopštila da će pripremiti predloge za formiranje vojnih snaga EU za brza reagovanja na krize u svetu.

„Moramo biti bolje pripremljeni““, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel nakon sastanka Saveta ministara odbrane EU.„Evropske snage za brze intervencije“ bile su jedna od najvažnijih tema na tom ministarskom EU-skupu.

Borelj je otkrio da bi te snage trebalo da imaju pet hiljada ljudi pod oružjem i da će biti opremljene po najvišim standardima.

Inicijativu podržava 14 zemalja EU, uključujući Francusku i Nemačku.

Na pomenutom skupu je bilo reči i o odbrambenoj platformi PESCO (Permanent Structured Cooperative in the Sfers of Defence and Security) kojoj se mogu pridružiti i SAD, Kanada i Norveška koje nisu članice EU.

KOMENTARI4 komentara

 1. Rajko says:

  Kako lako i brzo formiraju jedinice a za vakcine i pomoc narodima nemaju vremena

  • Aco says:

   Treba topovsko meso za na granicu sa Rusijom😁

 2. Rista says:

  Nije EU nego Nemačka. Već 20ak godina Nemačka radi na stvaranju "EU" vojske koja bi u stvari bila novo nemačka nacistička vojska. Da se ne bi previše "eksponirala" jer je još uvek i istorijski omražena zemlja, Nemačka je upotrebila svoju moćnu organizaciju zvanu EU. Britanija je morala da napusti ovo kolo jer nije htela da bude nemačko kuče a i zato što iz nekih razloga, USA dozvoljava Nemačkoj da se pomalo i samostalno naoružava. Naravno, to je igra USA i Nemačke. Nemačka će gledati da se osamostali a Amerika će gledati da se to ipak ne dogodi. Važno da Nemačka bude u stanju samostalno da pritisne Rusiju ali ne baš toliko samostalno da bi to mogla učiniti potpuno sama kao nekad. To su sigre siledžija. To je Amerika predložila Nemačkoj kada se Nemačka isuviše približila ekonomski sa Rusijom. A Nemački nacizam jedva dočekao i saradnja sa Rusijom proglašena nepotrebnom a Usija proglašena opasnom državom. To Merkelka potpisala u tzv nacističkoj Beloj knjizi, ubrzo posle posete Americi. To bilo za vreme Obame i to je dokumentovala i potpisala Andžela posle posete Obami. Išla Merkelova po malo i po nemačko zlato, a Obama joj dao "dozvolu" da ponovo mrzi Rusiju i da opet može da krene svojim prirodnim nacističkim putem a od zlata joj dao jednu polugu u tašnicu pa je Merkelova šetala po Nemačkoj ko i Čavez svoje zlato po Venecueli kada ga je vratio iz Amerike. Naravno, posle se saznalo da je venecuelansko zlato ustvari u Britaniji, a da je Čavez šetao replike zlatnih poluga dobijene iz Amerike. Samo Čavez nije bio na nivou Merkelove i nije dobio dozvolu da zavede ponovo nacizam u Venecuelu. Nije on ta klasa kao Merkel klasa.(Sve južno i srednje meričke države su nacističke osim onih par državica gde su uz teške jade prevladali starosedeoci, kao što bila Bolivija. A najveće države kao što su Argentina, Brazil i Meksiko su države genocidnih sistema. Srbija Tita nema šta da se ponosi. Tito nije bio prijatelj Rusije nego Meksika i sličnih genocidnih država i diktatura)

 3. miliorad5 says:

  Izgleda da ponovo prave vermaht samo u drugom staniolu.Kako će da popiju nuklearke, ima da se puši sve zapadno od elbe a poneko i na istoku od te reke.Jedna stvar je jasna,PRE lansiranja opomene rusi će skloniti većinu svog stanovništva i čekaće da vide dali USA ima nameru da gori u paketu ili ne.Tada imate par dana najviše da pokupujete zalihe vode i hrane za min.dva meseca,jer će sve biti otrovano tim udarom lakim nuklearnim elementima kao posle černobila, na široj teritoriji evrope, a za teške metale ,plutonijum naročito koga će biti MNOGO više nego posle černobila,e to je brate čista lutrija u sledećih najmanje 5000 god.Ako USA reše da odgovore onda treba imati pištolj,i to napunjen, pošto je to bolje, nego spora i užasna smrt od radijacije.Zaista se bližimo apokaliptičnom scenariju i ovo postaje sve više izvesno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *