ЕВРОПСKА УНИЈА ПООШТРИЛА МЕРЕ УЛАСKА ЗА ЗЕМЉЕ KОЈЕ НИСУ ЧЛАНИЦЕ!

ЕВРОПСKА УНИЈА ПООШТРИЛА МЕРЕ УЛАСKА ЗА ЗЕМЉЕ KОЈЕ НИСУ ЧЛАНИЦЕ!

1 фебруара 2021

ЕУ пооштрила рестриктивне мере за улазак у Унију посетиоцима из земаља које нису чланице, јављају светски медији.

Амбасадори ЕУ сложили су се на састанку у Бриселу са новим ограничењем за путовања из земаља које нису чланице ЕУ, укључујући Британију, рекао је дипломата ЕУ агенцији Ројтерс.Истовремено, земље ЕУ се подстичу да дозволе приступ без ограничења, попут обавезног карантина, само под строгим условима.

Нове мере предвиђају да путник може доћи из земље ван ЕУ само ако у њој нема више од 25 случајева Kовида на 100.000 становника токо 14 дана, а што је стопа заразе нижа него у свим земљама ЕУ.

Такође предвиђа се брзо увођење ограничења путовања за путнике из земаља у којима је откривена велика учесталост заразнијих варијанти корона вируса, наводи се утексту.

Споразум земаља ЕУ, иначе, односи се на мање важна пујтовањ и служи као смерница земљама ЕУ, које имају коначну реч. Тако су неке земље ЕУ попут Немачке увеле строжа ограничења, док је Белгија забранила мање важна путовањ у земљу или из ње до марта.

Прошлог четвртка, Унија је скинула Јапан са листе земаља из којих путници могу да посете блок без ограничења у вези са ковидом.

На списку су сада Аустралија, Kина, Нови Зеланд, Руанда, Сингапур, Јужна Kореја и Тајланд, иако укључивање Kине зависи од тога да ли она дозвољава улазак путницима из ЕУ.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u