ЕВРОПСKА УНИЈА ПООШТРИЛА МЕРЕ УЛАСKА ЗА ЗЕМЉЕ KОЈЕ НИСУ ЧЛАНИЦЕ!

EVROPSKA UNIJA POOŠTRILA MERE ULASKA ZA ZEMLJE KOJE NISU ČLANICE!

1 februara 2021

EU pooštrila restriktivne mere za ulazak u Uniju posetiocima iz zemalja koje nisu članice, javljaju svetski mediji.

Ambasadori EU složili su se na sastanku u Briselu sa novim ograničenjem za putovanja iz zemalja koje nisu članice EU, uključujući Britaniju, rekao je diplomata EU agenciji Rojters.Istovremeno, zemlje EU se podstiču da dozvole pristup bez ograničenja, poput obaveznog karantina, samo pod strogim uslovima.

Nove mere predviđaju da putnik može doći iz zemlje van EU samo ako u njoj nema više od 25 slučajeva Kovida na 100.000 stanovnika toko 14 dana, a što je stopa zaraze niža nego u svim zemljama EU.

Takođe predviđa se brzo uvođenje ograničenja putovanja za putnike iz zemalja u kojima je otkrivena velika učestalost zaraznijih varijanti korona virusa, navodi se utekstu.

Sporazum zemalja EU, inače, odnosi se na manje važna pujtovanj i služi kao smernica zemljama EU, koje imaju konačnu reč. Tako su neke zemlje EU poput Nemačke uvele stroža ograničenja, dok je Belgija zabranila manje važna putovanj u zemlju ili iz nje do marta.

Prošlog četvrtka, Unija je skinula Japan sa liste zemalja iz kojih putnici mogu da posete blok bez ograničenja u vezi sa kovidom.

Na spisku su sada Australija, Kina, Novi Zeland, Ruanda, Singapur, Južna Koreja i Tajland, iako uključivanje Kine zavisi od toga da li ona dozvoljava ulazak putnicima iz EU.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *