ЕВРОПСКА УНИЈА преко фон дер Лајен објавила Русији економски и цивилизацијски рат

ЕВРОПСКА УНИЈА преко фон дер Лајен објавила Русији економски и цивилизацијски рат

15 септембра 2022

Aутор: Петар АКОПОВ

ЕВРОПА је званично оптужила Русију да угрожава њену будућност и води хибридни рат против ње и обећала да ће сломити нашу земљу.

Нови корак у ескалацији сукоба направила је де факто лидерка уједињене Европе – шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен. „Премијерка“ Европске уније је у говору уз Европском парламенту експлицитно навела:„Хајде да будемо врло јасни: много је шта у игри. Не само за Украјину, већ и за целу Европу и свет у целини. Ово ће бити наш тест. Тест од стране оних који желе да искористе сваку разлику међу нама. Не ради се само о рату који је покренула Русија против Украјине. Ово је рат против наше енергетике, рат против наше економије, рат против наших вредности, рат против наше будућности.

– Стојим на овом месту са уверењем да ће због наше храбрости и солидарност Путин пропасти, а Европа тријумфовати. Солидарност Европе са Украјином ће остати непоколебљива. И желим да јасно ставим до знања да ће санкције против Русије остати на снази све док њена економија не буде разбијена. Сада је време за одлучност, а не за помирљивост.“

Ако ово није директна објава неврућег рата (упркос томе што и ЕУ учествује у врућем рату – не само новцем, већ и набавком оружја и обуком Оружаних снага Украјине), онда шта је?

Фон дер Лајен је још нагласила: „Никада до сада овај парламент није расправљао о стању наше Уније у ситуацији рата који бесни на европском тлу. Реч је о сукобу аутократије са демократијом“.

Ако фон дер Лајен оптужује Русију за рат против европске енергије, економије, вредности и саме будућности Европе, да ли то значи да је Русија званични смртни непријатељ ЕУ?

Речи „смртни непријатељ“ још нису изговорене, али све што су лидери ЕУ већ рекли имплицира управо то.

Европа је прогласила Русију својим непријатељем, којег треба сломити: разбијањем наше економије, војним путем поразивши нас на украјинском ратишту, а политички – рушењем наше власти.

То је (за њих) једини начин да се Европа поуздано заштити од новог рата са „фашистичком државом“, како је пре неки дан рекао Жозеп Борељ.

Дакле, све је јасно: Европа жели да победи Русију.

Током вековне историје односа Русије и Европе, русофобија је више пута помагала да се објасни потреба рата са нашом земљом – са овим расколницима, варварима, комунистима.

Свако наше напредовање ка Западу објашњавало се не претходним „дранг нах Остен“, већ „вечном руском агресивношћу“.

Урсула се обратила и становницима Западног Балкана, Украјине, Молдавије и Грузије. Речима: „Ви сте део наше породице, ваша будућност је у нашој заједници. Без вас је наша заједница непотпуна“.

Не бих да говорим у име Албанаца и Срба, али – да ли су Украјина, Молдавија, па чак и Закавкаска Грузија – заиста Европа? И са становишта самих садашњих Европљана, а и са историјског?

Украјина је део Руског света, ма како се заваравала да није Русија.

Управо покушаји да се Украјина одведе у њој страни цивилизацијски, историјски и геополитички простор, да се отргне од Русије, постали су разлог за оно што Урсула назива „ратом на европском континенту“.Реално, непријатељства се одвијају на територији историјске Русије, а не на територији Европе, која се вековима схватала као Западна, Централна и Источна Европа. Али, након распада СССР, Европа је почела да Украјину сматра делом свог света, односно одлучила је да банално прекроји историјске границе европске и руске цивилизације.

У почетку су Англосаксонци били главни иницијатори отмице Украјине, али се постепено Европа, њихов млађи партнер на уједињеном Западу, занела и укључила у борбу за Украјину.

Европа је постала претња јединству нашег народа, претња нашој цивилизацији, нашој будућности, али сада оптужује Русију да угрожава европску будућност!

(Факти)

KOMENTARI6 коментара

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Usrula fon fer Layer ;-))))))))

 2. milorad5 says:

  Mije evropa objavila rat rusiji,objavila je rat ova spodoba i još nekoliko njenih pajtosa,to je SVE.Šteta što onaj vuk koji joj je zaklao ponija nije naleteo na nju.Zver za zver jer ova žena je ZVER u ljudskom obliku i služi ZVERI.Ona se kao mlada ložila a i dan danas se pali na veštičarenje i ostale "okultne" budalaštine.Pošto je to tako,sledeći put će nadam se naleteti na medveda,nekako ima smisla:)Inače svakom razumnom čoveku koji prati šta se sve dešavalo u EU i izmedju EU i rusije je JASNO KO JE KO i ŠTA JE ŠTA.Ali koliko god iz evropskih "struktura" ludovali povodom ruskih energenata,za džabe ih neće dobiti.Jer to je bila ucena koja je prethodila čitavom haosu koji je danas na sceni,sve je to zbog rukih resursa i zemlje.Ništa drugo nema iza njihovog divljačkog napada, nikakva ideologija,civilizacijske vrednosti ili kultura.Na delu je pokušaj pljačke,vrlo nesmotren pokušaj pljačke.

 3. Velika Metla, says:

  Каже ова наказа " против наше енергетике " ...! Ви у " еу " немазе енергетику. Имали сте је док нисте медведа истерали из рупе. А сад гледајте шта ћете. Пљачкања од ваше стране по свету су прошлост, и чим то пре схватите боље ће бИднЕ по вас. Иначе...., мотка.

 4. persida says:

  Lazovanka Usrulja, nova Madlenica Olbrajt. Eto sta se desava kad se zena udalji od sporeta.

 5. Gagi says:

  Narod je sasav, tek u teskim egzistencijalnim situacijama on dolazi sebi. Dotle, pod strasnim je udarom verbalnog "intelektualnog" nasilnistva, ta odbrana nije laka jer sludjuje i deformise misli. UVEK je i jedina odbrana bila motka po rebrima. To su pokazale sve dosadasnje promene i revolucije u istoriji. U tim momentima se uvek pokazivala beda i jad tih "svemogucih" ljudskih jadnika i manipulatora.

 6. Filip says:

  Usrula se malo nalupala. Po običaju predstavnici Zapada izvrću činjenice i sve što kažu može se pripisati njima. Da li imaju iole inteligencije da malo konstruktivnije pričaju a ne samo da sipaju glupave laži. Treba pitati Usrulu da se nije usr..a. Narodi Evrope u sve većem broju ne veruju njihovoj birokratiju koja bi jedina da ratuje. Nigde nema predstavnika vojnog kadra da kažu da li bi oni u rat. To samo političari koji su daleko od sukoba mogu da pričaju šta im padne na pamet a da ne snose posledice. Voleo bih da ih vidim, da su kojim slučajem na ratištu koliko bi bili silni. Treba znati da političari i njihovi mentori započinju rat, a završavaju ga oni koji nikad ne bi ratovali uz ogromnu cenu čiji je ulog život. Političari nikad nisu spremni da plate tu cenu i zato iz duboke pozadine lupetanju. Verovati im je kad bi se našli rame uz rame sa onima koje guraju da žrtvuju svoj život, da na svom primeru dokažu da veruju u ono što pričaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u