ЕВРОПСКА УНИЈА преко фон дер Лајен објавила Русији економски и цивилизацијски рат

EVROPSKA UNIJA preko fon der Lajen objavila Rusiji ekonomski i civilizacijski rat

15 septembra 2022

Autor: Petar AKOPOV

EVROPA je zvanično optužila Rusiju da ugrožava njenu budućnost i vodi hibridni rat protiv nje i obećala da će slomiti našu zemlju.

Novi korak u eskalaciji sukoba napravila je de fakto liderka ujedinjene Evrope – šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen. „Premijerka“ Evropske unije je u govoru uz Evropskom parlamentu eksplicitno navela:„Hajde da budemo vrlo jasni: mnogo je šta u igri. Ne samo za Ukrajinu, već i za celu Evropu i svet u celini. Ovo će biti naš test. Test od strane onih koji žele da iskoriste svaku razliku među nama. Ne radi se samo o ratu koji je pokrenula Rusija protiv Ukrajine. Ovo je rat protiv naše energetike, rat protiv naše ekonomije, rat protiv naših vrednosti, rat protiv naše budućnosti.

– Stojim na ovom mestu sa uverenjem da će zbog naše hrabrosti i solidarnost Putin propasti, a Evropa trijumfovati. Solidarnost Evrope sa Ukrajinom će ostati nepokolebljiva. I želim da jasno stavim do znanja da će sankcije protiv Rusije ostati na snazi sve dok njena ekonomija ne bude razbijena. Sada je vreme za odlučnost, a ne za pomirljivost.“

Ako ovo nije direktna objava nevrućeg rata (uprkos tome što i EU učestvuje u vrućem ratu – ne samo novcem, već i nabavkom oružja i obukom Oružanih snaga Ukrajine), onda šta je?

Fon der Lajen je još naglasila: „Nikada do sada ovaj parlament nije raspravljao o stanju naše Unije u situaciji rata koji besni na evropskom tlu. Reč je o sukobu autokratije sa demokratijom“.

Ako fon der Lajen optužuje Rusiju za rat protiv evropske energije, ekonomije, vrednosti i same budućnosti Evrope, da li to znači da je Rusija zvanični smrtni neprijatelj EU?

Reči „smrtni neprijatelj“ još nisu izgovorene, ali sve što su lideri EU već rekli implicira upravo to.

Evropa je proglasila Rusiju svojim neprijateljem, kojeg treba slomiti: razbijanjem naše ekonomije, vojnim putem porazivši nas na ukrajinskom ratištu, a politički – rušenjem naše vlasti.

To je (za njih) jedini način da se Evropa pouzdano zaštiti od novog rata sa „fašističkom državom“, kako je pre neki dan rekao Žozep Borelj.

Dakle, sve je jasno: Evropa želi da pobedi Rusiju.

Tokom vekovne istorije odnosa Rusije i Evrope, rusofobija je više puta pomagala da se objasni potreba rata sa našom zemljom – sa ovim raskolnicima, varvarima, komunistima.

Svako naše napredovanje ka Zapadu objašnjavalo se ne prethodnim „drang nah Osten“, već „večnom ruskom agresivnošću“.

Ursula se obratila i stanovnicima Zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i Gruzije. Rečima: „Vi ste deo naše porodice, vaša budućnost je u našoj zajednici. Bez vas je naša zajednica nepotpuna“.

Ne bih da govorim u ime Albanaca i Srba, ali – da li su Ukrajina, Moldavija, pa čak i Zakavkaska Gruzija – zaista Evropa? I sa stanovišta samih sadašnjih Evropljana, a i sa istorijskog?

Ukrajina je deo Ruskog sveta, ma kako se zavaravala da nije Rusija.

Upravo pokušaji da se Ukrajina odvede u njoj strani civilizacijski, istorijski i geopolitički prostor, da se otrgne od Rusije, postali su razlog za ono što Ursula naziva „ratom na evropskom kontinentu“.Realno, neprijateljstva se odvijaju na teritoriji istorijske Rusije, a ne na teritoriji Evrope, koja se vekovima shvatala kao Zapadna, Centralna i Istočna Evropa. Ali, nakon raspada SSSR, Evropa je počela da Ukrajinu smatra delom svog sveta, odnosno odlučila je da banalno prekroji istorijske granice evropske i ruske civilizacije.

U početku su Anglosaksonci bili glavni inicijatori otmice Ukrajine, ali se postepeno Evropa, njihov mlađi partner na ujedinjenom Zapadu, zanela i uključila u borbu za Ukrajinu.

Evropa je postala pretnja jedinstvu našeg naroda, pretnja našoj civilizaciji, našoj budućnosti, ali sada optužuje Rusiju da ugrožava evropsku budućnost!

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Čudoser iz Nazareta says:

  Usrula fon fer Layer ;-))))))))

 2. milorad5 says:

  Mije evropa objavila rat rusiji,objavila je rat ova spodoba i još nekoliko njenih pajtosa,to je SVE.Šteta što onaj vuk koji joj je zaklao ponija nije naleteo na nju.Zver za zver jer ova žena je ZVER u ljudskom obliku i služi ZVERI.Ona se kao mlada ložila a i dan danas se pali na veštičarenje i ostale "okultne" budalaštine.Pošto je to tako,sledeći put će nadam se naleteti na medveda,nekako ima smisla:)Inače svakom razumnom čoveku koji prati šta se sve dešavalo u EU i izmedju EU i rusije je JASNO KO JE KO i ŠTA JE ŠTA.Ali koliko god iz evropskih "struktura" ludovali povodom ruskih energenata,za džabe ih neće dobiti.Jer to je bila ucena koja je prethodila čitavom haosu koji je danas na sceni,sve je to zbog rukih resursa i zemlje.Ništa drugo nema iza njihovog divljačkog napada, nikakva ideologija,civilizacijske vrednosti ili kultura.Na delu je pokušaj pljačke,vrlo nesmotren pokušaj pljačke.

 3. Velika Metla, says:

  Kaže ova nakaza " protiv naše energetike " ...! Vi u " eu " nemaze energetiku. Imali ste je dok niste medveda isterali iz rupe. A sad gledajte šta ćete. Pljačkanja od vaše strane po svetu su prošlost, i čim to pre shvatite bolje će bIdnE po vas. Inače...., motka.

 4. persida says:

  Lazovanka Usrulja, nova Madlenica Olbrajt. Eto sta se desava kad se zena udalji od sporeta.

 5. Gagi says:

  Narod je sasav, tek u teskim egzistencijalnim situacijama on dolazi sebi. Dotle, pod strasnim je udarom verbalnog "intelektualnog" nasilnistva, ta odbrana nije laka jer sludjuje i deformise misli. UVEK je i jedina odbrana bila motka po rebrima. To su pokazale sve dosadasnje promene i revolucije u istoriji. U tim momentima se uvek pokazivala beda i jad tih "svemogucih" ljudskih jadnika i manipulatora.

 6. Filip says:

  Usrula se malo nalupala. Po običaju predstavnici Zapada izvrću činjenice i sve što kažu može se pripisati njima. Da li imaju iole inteligencije da malo konstruktivnije pričaju a ne samo da sipaju glupave laži. Treba pitati Usrulu da se nije usr..a. Narodi Evrope u sve većem broju ne veruju njihovoj birokratiju koja bi jedina da ratuje. Nigde nema predstavnika vojnog kadra da kažu da li bi oni u rat. To samo političari koji su daleko od sukoba mogu da pričaju šta im padne na pamet a da ne snose posledice. Voleo bih da ih vidim, da su kojim slučajem na ratištu koliko bi bili silni. Treba znati da političari i njihovi mentori započinju rat, a završavaju ga oni koji nikad ne bi ratovali uz ogromnu cenu čiji je ulog život. Političari nikad nisu spremni da plate tu cenu i zato iz duboke pozadine lupetanju. Verovati im je kad bi se našli rame uz rame sa onima koje guraju da žrtvuju svoj život, da na svom primeru dokažu da veruju u ono što pričaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *