EVROPSKA UNIJA U STRAHU: Izbori u Grčkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj

EVROPSKA UNIJA U STRAHU: Izbori u Grčkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj

7 januara 2015

euro-collapse-topRezultati izbora koji će biti održani ova godine u Grčkoj, Velikoj Britaniji i Poljskoj mogli bi povećati napetost u odnosima unutar EU, piše The National Interest.

Prema mišljenju lista, ova tri zazova staviće pod znak pitanja samo postojanje organizacije.

Kako prenose RIA Novosti, pozivajući se na zapadno izdanje, na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj koji će biti održani 25. januara, pobedu može odneti partija SIRIZA na čelu sa Aleksisom Ciprasom – velikim protivnikom oštrog stezanja kaiša koje je, kako primećuje The National Interest, više donelo štete, nego koristi ekonomiji zemlje.

Drugim ozbiljnim izazovom The National Interest smatra majske izbore u Velikoj Britaniji na kojima će biti „izrečena presuda vladi konzervativaca Dejvida Kamerona“. U slučaju pobede, Kameron je obećao biračima-evroskepticima održavanje referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.

Trećim izazovom novine navodi oktobarske parlamentarne izbore u Poljskoj. Prema mišljenju lista, postoje sve osnove da se pretpostavi da će pobedu odneti populistička partija bivšeg predsednika Jaroslava Kočinjskog, poznatog po svojoj kritici na račun Angele Merkel.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. mladen says:

    to i jest najrealnije da svako bude gazda u svojoj kući ,a ne da se prave centri moći (mafija) iza kojih stoji skrivene grupe tajkuna-političara,koji se bore protiv mafije ,ali nema mafije i organizovanog kriminala bez sprege tajkuna i političara,ZATO SVAKO SVOJ GAZDA I DA UREDI SVOJU KUĆU (državu)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *