ЕВРОПСКА УНИЈА упозорила Трампа и Америку

EVROPSKA UNIJA upozorila Trampa i Ameriku

23 jula 2017

Evropska unija je upozorila Sjedinjene Države da ne uvode jednostrano nove snakcije protiv Rusije.

Imajući u vidu da je oko novog paketa sankcija u Kongresu SAD već došlo do udruživanja demokrata i republikanaca – bolje rečeno, dela republikanaca sa demokratama – iz Brisela je stigla ocena da su dejstva Vašingtona uslovljena „unutarpolitičkim potrebama”.

Jedan predstavnik Evropske unije je britanskoj novinskoj agenciji Reuters rekao:

„Evropska komisija je zabrinuta jer mere koje se razmatraju u Kongresu SAD mogu imati nepredviđene posledice i za evropske ekonomske i energetske interese. Njihov potekcijalni efekat može se pokazati širokim i neselektivnim, čak i po napore EU da diversifikuje izvore energenata”.

Prethodno su Nemačka i Austrija oštro kritikovale nameru američkih pobornika sankcija da uvedu sankcije i evropskim  kompanijama koje učestvuju u gradnji gasovoda Severni tok-2.

Brisel i Berlin signaliziraju Vašingtonu da sve eventualne nove mere protiv Rusije moraju biti prethodno dogovorene između SAD i EU da bi bilo sačuvano jedinstvo unutar Zapada. Ne samo povodom samih sankcija.

Isti predstavnik EU je otvoreno upozorio: „Jednostrane sankcije će ugroziti naše jedinstvo”.

Kabinet lidera republikanske većine u Predstavničkom domu – Kevina Makartija – objavio je da će se u Kongresu SAD o novim sankcijama glasati 25. jula.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *