Европски лидери најављују РАСПАД ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ!

Evropski lideri najavljuju RASPAD EVROPSKE UNIJE!

2 novembra 2015

Hollande-Cameron-Merkel 4Angela Merkel, Fransoa Oland i drugi evropski lideri prognoziraju skoru propast Evropske unije – objavio je Politico Europe.

Pritom je ovaj nedeljnik ukazao da je ono što govore lideri EU o migrantskoj krizi „retorika Sudnjeg dana” koja postaje obična pojava povodom budućnosti Unije. Ipak je odlučio da objavi deset najmračnijih liderskih prognoza.

Politico Europe je na prvo mesto postavio presednika Evropskog saveta Donalda Tuska koji je migrantsku krizu nazvao „političkim zemljotresom za Evropu” i istovremeno upozorio: „Nema nikakve sumnje da ta kriza može izmeniti Evropsku Uniju u ovom vidu u kojem smo je izgradili”.

Na drugom mestu se našao predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker koji je ocenio da se EU nalazi u fazi degradacije i da je najverovatnije završena njena „ljubavna intriga sa integracijom”.

Politico je na treće mesto postavio Merkelovu i ovu njenu izjavu: „Ako Evropa pretrpi neuspeh sa izbeglicama – to više neće biti Evropa o kojoj smo maštali”.

Francuski predsednik je sledeći na slisti top-10 mračnih prognozera. On se nije ustručavao da pred poslanicima Evroparlamenta upotrebi reči „kraj Evrope”, istakavši: „Nije nam potrebno manje, već – više Evrope. Evropska unija mora ojačati inače ćemo biti svedoci njene pogibije”.

U sličnom stilu su nastupili i premijeri Slovenije, Holandije i Austrije – Miroslav Cerar, Mark Rute i Verner Fajman.

Cerar je upozorio: ako ne nađemo rešenje za migrantsku krizu – EU od raspada deli nekoliko nedelja.

Rute je jednom lokalnom listu u svojoj zemlji rekao: „Migrantska kriza može razoriti sam temelj na kojem počiva naša saradnja”.

Fajman je na tas crnih previđanja pridodao: „Sada se radi o tome hoćemo li imati zajedničku Evropu ili će doći do tihog raspada Evropske unije. Ovo drugo će izazvati haos”.

Politico Europe navodi i upozorenje lidera liberalnog krila Evropskog parlamenta Gi Verhofstadta: „Ako se Evropa ne objedini pred pretnjom krize – Evropska unija i njene vrednosti će početi da se ruše”.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc se na listi našao zahvaljujući izjavi da je EU sada „u lošem stanju”.

Nedeljnik citira i lidera francuske partije Nacionalni front Marin Le Pen: „Ja želim da bude uništena Evropska unija, ali ne i Evropa. Ja verujem u Evropu koja bi objedinjavala nacionalne države”.

(Fakti.org)

KOMENTARI8 komentara

 1. radomir says:

  pa šta se nije raspalo gde su bili Hrvati i Slovenci

 2. Steva says:

  Sto pre to bolje,ovakva kakva je ne zasluzuje da postoji.To je diktatura i protektorat americki i evropljani moraju da se oslobode toga.

 3. marko says:

  Danasnja demokratija i EU je propast svijeta. Iz dana u dan sve veca i veca katastrofa.Sve se svodi na oruzje i ratove a nigdje na normajnosti i buducnosti naroda.Danasnjim svijetom rukovode nesposobni politicari.Sa koje god strane pogledas sve je negativno.

 4. Veselin says:

  Period od 1991.g do danas govori koliko je sličan raspad SFRJ sa EU.

 5. pravda says:

  EU je americki protektorat

 6. Meri says:

  Od ovih se treba čuvati i kad se sastavljaju i kad se rastavljaju. Kako su dosad funkcionisali na ekonomskom planu, male zemlje članice nisu značajno napredovale, a velike ekonomski snažne i mnogoljudne su ostale velike. Štitiće oni sebe, žrtvovaće neke manje i slabije zemlje za rešavanje migrantskog pitanja, da bi najjače i najmnogoljudnije zemlje EU preživele. Sadašnja srpska politika u vezi izbeglica i u vezi opredeljenja da sad ulazimo u takvu EU uništiće nas u potpunosti.

 7. Toma says:

  i Kad slonovi ljubav vode postaraj se da budeš što dalje

 8. sinisa says:

  pA NORMALNO SVE STO JE VESTACKI SASTAVLJENO NORMALNO JE DA SE I RASPADNE.TAKO JE LOGICNO.SAMO TAKO I BICE BOLJE SVIMA .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *