ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ГОРЕО! ИТАЛЈИАНСКА ПОСЛАНИЦА УРЛАЛА НА САВ ГЛАС: „Срби су непрекидно на нишану! За њих не постоје људска права!“

EVROPSKI PARLAMENT GOREO! ITALJIANSKA POSLANICA URLALA NA SAV GLAS: „Srbi su neprekidno na nišanu! Za njih ne postoje ljudska prava!“

19 maja 2020

Italijanska poslanca u Evropskom parlamentu Silvija Sardone izjavila je da prilikom boravka na Kosovu i Metohiji nije videla nijednu suštinsku meru zaštite ljudskih prava pripadnika manjina koji su mahom hrišćani, a da su Srbi na Kosovu i Metohiji neprekidno na nišanu albanske većine.

Mislim da je situacija na Kosovu i Metohiji istinski teška i moja je briga da o tome ozbiljno razmišlja što pre i Evropa – poručila je Sardoneova.Ona je za današnje „Večernje novosti“ rekla da je u Evropskom parlamentu jasno postavila pitanje kakva je strategija EU za Kosovo i Metohiju, kako će da brane hrišćanske i evropske vrednosti i prava Srba koji su neprekidno na nišanu albanske većine, pale im kuće, pljačkaju imanja, onemogućavaju da se zaposle i normalno žive.

– Nisu mi dali zadovoljavajuće odgovore, samo birokratske fraze o okolnostima, prilikama – rekla je ona.

Sardoneova, koja je poslanik iz stranke Liga Matea Salvinija, rekla je da je, kada su tokom vanrednog stanja zbog koronavirusa na Kosovu i Metohiji učestali vandalski napadi u srpskim enklavama, zatražila od EU i italijanske vlade da sarađuju u operaciji sa Kforom kako bi otišli da zaštite ta sela gdje je situacija najrizičnija.

– Nije prihvatljivo da se u Evropi događaju takve stvari jednom civilizovanom, golorukom narodu, i da policija nikada ne uspeva da pronađe krivce. Zato sam zatražila i da Kfor nadzire istrage policije, kako bi se proverila korektna procedura njenog rada – rekla je ona.

Sardoneova je navela da, kada je bila u zvaničnoj misiji EU, u oktobru 2019. godine radi nadgledanja izbora na Kosmetu, nije videla da postoji ijedna suštinska mera zaštite ljudskih prava manjina koji su mahom hrišćani.

(Sprna)

KOMENTARI5 komentara

 1. Rajko says:

  Pohvale za Siviju ali nisam razumeo da li su posle zasedanja parlamenta svi parlamentarci otisli kuci da placu?

  • Branko says:

   Pa naravno. I još su ukinuli nezavisnost,povukli nato i vratili Kosovo srbiji. Valjda znaš.

 2. E.Lirsch says:

  Za Srbe ne postoje "ljudska prava" EU nacisti ich ne tretiraju kao "ljude". Traje to vec 30-tak godina.

 3. Branko says:

  Svaka čast! Talijani osećaju veliku bliskost sa nama, a mi to ne znamo iskoristiti u punoj meri. Znaju oni bolje nego mi o historiji Rimskog carstva i koliko je Rimskih imperatora rođeno ovde i bilo od srpskog roda. Mi to većinom ništa ne znamo. Dok Trajan nije osvojio Dakiju i pomerio granice Rimskog carstva duboko u današnju Rumunjsku prema Moldaviji i Ukrajini, mi smo ovde bili prvi na udaru od barbara i branili granice carstva na kojem i danas počiva kultura i tekovine moderne Italije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *