ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ГОРЕО! ИТАЛЈИАНСКА ПОСЛАНИЦА УРЛАЛА НА САВ ГЛАС: „Срби су непрекидно на нишану! За њих не постоје људска права!“

ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ГОРЕО! ИТАЛЈИАНСКА ПОСЛАНИЦА УРЛАЛА НА САВ ГЛАС: „Срби су непрекидно на нишану! За њих не постоје људска права!“

19 маја 2020

Италијанска посланца у Европском парламенту Силвија Сардоне изјавила је да приликом боравка на Косову и Метохији није видела ниједну суштинску меру заштите људских права припадника мањина који су махом хришћани, а да су Срби на Косову и Метохији непрекидно на нишану албанске већине.

Мислим да је ситуација на Косову и Метохији истински тешка и моја је брига да о томе озбиљно размишља што пре и Европа – поручила је Сардонеова.Она је за данашње „Вечерње новости“ рекла да је у Европском парламенту јасно поставила питање каква је стратегија ЕУ за Косово и Метохију, како ће да бране хришћанске и европске вредности и права Срба који су непрекидно на нишану албанске већине, пале им куће, пљачкају имања, онемогућавају да се запосле и нормално живе.

– Нису ми дали задовољавајуће одговоре, само бирократске фразе о околностима, приликама – рекла је она.

Сардонеова, која је посланик из странке Лига Матеа Салвинија, рекла је да је, када су током ванредног стања због коронавируса на Косову и Метохији учестали вандалски напади у српским енклавама, затражила од ЕУ и италијанске владе да сарађују у операцији са Кфором како би отишли да заштите та села гдје је ситуација најризичнија.

– Није прихватљиво да се у Европи догађају такве ствари једном цивилизованом, голоруком народу, и да полиција никада не успева да пронађе кривце. Зато сам затражила и да Кфор надзире истраге полиције, како би се проверила коректна процедура њеног рада – рекла је она.

Сардонеова је навела да, када је била у званичној мисији ЕУ, у октобру 2019. године ради надгледања избора на Космету, није видела да постоји иједна суштинска мера заштите људских права мањина који су махом хришћани.

(Спрна)

KOMENTARI5 коментара

 1. Rajko says:

  Pohvale za Siviju ali nisam razumeo da li su posle zasedanja parlamenta svi parlamentarci otisli kuci da placu?

  • Branko says:

   Pa naravno. I još su ukinuli nezavisnost,povukli nato i vratili Kosovo srbiji. Valjda znaš.

 2. E.Lirsch says:

  Za Srbe ne postoje "ljudska prava" EU nacisti ich ne tretiraju kao "ljude". Traje to vec 30-tak godina.

 3. Branko says:

  Svaka čast! Talijani osećaju veliku bliskost sa nama, a mi to ne znamo iskoristiti u punoj meri. Znaju oni bolje nego mi o historiji Rimskog carstva i koliko je Rimskih imperatora rođeno ovde i bilo od srpskog roda. Mi to većinom ništa ne znamo. Dok Trajan nije osvojio Dakiju i pomerio granice Rimskog carstva duboko u današnju Rumunjsku prema Moldaviji i Ukrajini, mi smo ovde bili prvi na udaru od barbara i branili granice carstva na kojem i danas počiva kultura i tekovine moderne Italije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u