ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ И СУЛУДО САОПШТЕЊЕ: Не знамо зашто смо увели санкције Русији и нису добре ни за нас, АЛИ ОСТАЈУ НА СНАЗИ!

EVROPSKI PARLAMENT I SULUDO SAOPŠTENJE: Ne znamo zašto smo uveli sankcije Rusiji i nisu dobre ni za nas, ALI OSTAJU NA SNAZI!

30 aprila 2020

Antiruske sankcije Evropske unije pokazale su se kao neefikasne i nanele su ozbiljnu štetu ekonomiji evropskih zemalja, ali teško da će biti preispitane u bliskoj budućnosti, smatra zamenik predsednika Evropskog parlamenta, član italijanske partije Pokret pet zvezda Fabio Masimo Kastaldo.

„Sankcije, shvaćene kao faktor obuzdavanja, u većini slučajeva su se pokazale kao neefikasne i nanele su ozbiljnu štetu različitim sektorima privrede, što se negativo odrazilo na čitave grupe nezaštićenih stanovnika, koji nemaju nikakve veze sa krizom. Sankcije se neće revidirati ni danas ni sutra, ali smatram da taj status kvo nije stabilan niti koristan ni za EU, ni za Rusiju“, rekao je poznati evropski političar.On je dodao da će revidiranje antiruskih sankcija i dalje biti tema razgovora na međunarodnoj i evropskoj diplomatskoj sceni.

Kastaldo je dodao da je Italija više puta istupala protiv tih sankcija, a da se sličnog stava pridržavaju i Mađarska, Grčka, Francuska, Kipar, Slovačka i Nemačka.

Kastaldo zahvalio Rusiji na pomoći

Italijanski političar je takođe izrazio duboku zahvalnost Rusiji i drugim zemljama koje su pružile pomoć Italiji u doba pandemije kovida 19.

On je istakao da je polemika u italijanskim medijima o tome koliko je korisna ruska pomoć – neprimerena.

„Iskazivanje altruizma, gest pomoći uvek treba ceniti, a posebno u teška vremena. Treba imati u vidu da, bar u početku, nisu svi naši partneri, uključujući i EU, pokazali takvu spremnost da pomognu. To su bolne misli, koje ne mogu da ne rastuže sve one koji kao i ja duboko veruju u evropsku integraciju, zasnovanu na solidarnosti“, zaključio je političar.

U Italiji je zabeleženo više od 200.000 zaraženih virusom korona, skoro 69.000 je ozdravilo, dok je umrlo više od 27.000 ljudi.

KOMENTARI11 komentara

 1. Kulak says:

  Malo je razumnih ljudi u Evropskom parlamentu kao što je Fabio Massimo Castaldo.Većinom su to sinovi i unuci SS-ovaca,ustaša,kvislinga iz baltičkih i zapadnoevropskih zemalja i razna druga bagra.Od tih i takvih ne treba očekivati ništa dobro.

  • E.Lirsch says:

   Tacno tako. Brine me sto Rusi jos ne kapiraju. Problem je i kod njih.

  • persida says:

   A ko je ikada osim Vucica rekao da oni nama zele dobro?

  • padre says:

   Pa no to posebno obraćaju pažnju, kad jih biraju, ne samo, da ne budu razumni, nego i da se ne prave pamtni!

 2. Kosovac says:

  Možda sankcije više štete Rusiji, ali sigurno da veliku štetu imaju i firme (stanovnici) iz Evropske Unije. Čitajući ovaj članak, zaključujem da EU ne nadoknađuje štetu svojim firmama. Pošto EU time gura neke svoje firme u propast, znači da EU i nije baš dobra prema svom stanovništvu.

 3. test01 says:

  Na Zapadu nista novo - lepo rece Bora... Oni su pod kontrolom globalista i Fashingtona i tu nema sta da se ocekuje dok se duboka drzava ne unisti. Pa ko bira the autokrate u EU, narod ih ne bira nego su postavljeni direktno ot tog istog bolesnog drustva zvanog duboka drzava. Smatram da je Rusija glupa sa svojim nastojanjima da se dokaze kao "partner" (Putinova fraza). Zapad veruje samo u snagu jacega i boji se onoga sto moze da ih ugrozi - dolar je na prvom mestu a sada hoce da cipuju sav narod da bi zavladali citavim svetom i napravili nas robovima kojima se racun (a i zivot) moze izbrisati pritiskom na dugme (doslovno).

  • Miraš says:

   "Naši zapadni partneri" u Rusiji se uglavnom koristi sa ironijom. To je podsmevanje slično kao "mudra glava" - glupan, "veliki mislilac"-šuplja glava, dosadna osoba, "veliki radnik"- neradnik, itd. Rusi ne žele da zaborave da na kraju Hladnog rata verovali su da mogu imati partnere na Zapadu. Oni se to dvostruko podsmehuju i lažnim partnerima sa Zapada, ali i sebi.

 4. petrovgrad says:

  Štete Rusiji, kako ne štet. Nisu katastrofalne i pogubne kao što su bile po nas. Da Rusija nije pod sankcijama brže bi se razvijala. Zapadni neofašisti sve detaljno procene. Ne rade napamet.

 5. Miraš says:

  "Naši zapadni partneri" u Rusiji se uglavnom koristi sa ironijom. To je podsmevanje slično kao "mudra glava" - glupan, "veliki mislilac"-šuplja glava, dosadna osoba, "veliki radnik"- neradnik, itd. Rusi ne žele da zaborave da na kraju Hladnog rata verovali su da mogu imati partnere na Zapadu. Oni se to dvostruko podsmehuju i lažnim partnerima sa Zapada, ali i sebi.

 6. Milutin says:

  U našem narodu se to kaže: Sad bi da prdnu a da ne smrdi.

 7. Geto says:

  Jezuiti nikad nece odustati od unistenja pravoslavlja.To je sustina borbe.Mi ili oni kroz vekove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *