ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ОСТАО ШОКИРАН кад је сазнао да рубља није пропала

EVROPSKI PARLAMENT OSTAO ŠOKIRAN kad je saznao da rublja nije propala

22 aprila 2022

Izjava predsednika Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Džejmsa Mekalistera o ruskom finansijskom sistemu veoma je zbunila parlamentarce.

U Briselu su takođe bili zbunjen kada su saznali da ruska rublja nije propala.Ruska privreda, pod sankcionim pritiskom Zapada, mogla je ne samo da izdrži spoljne šokove, već i da se stabilizuje. Finansijski pokazatelji, kao i kurs nacionalne valute vraćen na prethodni nivo.

Ekonomija Ruske Federacije, uprkos međunarodnim sankcijama, izdržala je pritisak Sjedinjenih Država i Evrope, pokazujući ozbiljan potencijal.

Ovi događaji izazvali su iskreno iznenađenje među predstavnicima Evropskog parlamenta. Tako su na Zapadu bili sigurni da Rusija neće moći da se nosi sa tako teškim ekonomskim pritiskom, ali su napravili ozbiljnu grešku.

„Makroekonomski šok je prošao i jasno je da se ekonomska situacija u Rusiji skoro stabilizovala, a rublja premašuje pokazatelje koji su bili pre zaoštravanja“, rekao je Džejms Mekalister.

Evropski parlament je bio zbunjen kada su saznali da ruska rublja nije propala, već je, naprotiv, ojačala svoju poziciju na međunarodnom finansijskom tržištu.

Brisel je duboko pogrešio, nadajući se da bi sankcije mogle da postanu veliki problem za rusku ekonomiju. Međutim, zapadni pritisak nije igrao veliku ulogu u finansijskim učincima Rusije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Vidi se da su tyv. finansije iznaduvano govno kojim bankari ucenjuju nacije i narode.

 2. milorad5 says:

  Nemaju narkomani u opijumskoj jazbini pojma bre šta se oko njih dešava,to je tamo sav šljam evrope iskipovan.Zato ne treba obraćati pažnju na kerove i njihove rezolucije i preporuke.Bo "zakonodavno telo " je rahitični privezak na valovu brisleske bankarske vrhuške a oni donose odluke BEZ demokratije i parlamenta, ovaj"parlament" je samo bankarska fasada.Samo, cereka se bledo lice toj ekipi i sve je bliže zvuk kose koja zvecka za NJIH.Oni vide udruženu koaliciju koja je ODAVNO stvorena,anti-naci koaliciju,i njihov plan novog naci svetskog poretka je propao ovih dana u ukrajini.Sada će leteti glave BUKVALNO i to u VRHOVIMA tog nazovi svetskog poretka,detektovani su označeni su i tčno se zna ko je ko i šta radi unutar ekipe.

 3. VUK says:

  Boze koliko su glupi gde moze kontinent da bankrotira

 4. Petrovgrad says:

  Rat je prolazna stvar. Stvar je u tome što se Rusija oslobodila kolonijalnog položaja i izbacila lažnjake Dolare i Evro.OVO SU RUSI ČEKALI PEDEST GODINA.Rublja če biti najača valuta u svetu za par godina.

 5. Rista Bre says:

  Ništa čudno. Nisu jedini. I ja sam "ostao šokiran" kada sam shvatio da su se Rusi generalno uspešno oduprli. Biće tu još svašta, ali obzirom na prve znake, kanda ćemo biti sve više šokirani. Kao onaj šok sa plaćanjem u rubljama. Ma biće toga još. Samo, ja sam šokiran prijatno, a EP...pa ne znam, ali mislim da su i oni prijatno šokirani. I oni su dobri ljudi kao i Rista.(hehe, đes bre klosovac? Dosadno brez tebe i soroša. Eno ti ga Soroš u meriku stvara nove meričke antinarodne nvo. Već uložio stotinak miliona. Ne šalim se. Još je živ. Ti sve znaš o sorošu i soroševcima, pa da ti malo dodam)

 6. Odessa next says:

  Ekonomije USA i EU su pre slabe da bi mogle ruskoj da naštete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *