ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ ПОЗВАО ЕУ да престане да слижи интересима АМЕРИКЕ

EVROPSKI PARLAMENT POZVAO EU da prestane da sliži interesima AMERIKE

26 jula 2023

Vreme je da Evropa stekne prave političare koji se više neće pokoravati Sjedinjenim Državama. Ovo je izjavila irska poslanica Kler Dejli, u svom govoru u Evropskom parlamentu, upoređujući podanički položaj Evropljana sa „ovcama koje su poslušne glasu gospodara”.

Parlamentarka je uverena da SAD ne može da se smatra u Evropi kao bona fide partner, jer se brinu samo o sopstvenim interesima.Irska poslanica napala je vladajuće elite EU. Prema njenim rečima, Evropsku uniju kontrolišu političari koji zapravo služe interesima ne Evrope, već Sjedinjenih Država, prenosi „SvebbTV“.

Dejlijeva je osudila uredbu EU o poluprovodnicima, za koju kaže da je nespretan pokušaj da se odgovori na sebično ponašanje SAD, koje neprestano „štite sopstvene interese – ono što SAD uvek rade ne mareći za posledice po bilo koga drugog”.

Ona je naglasila da nije dovoljno da SAD igraju glavnu ulogu, uključujući i međunarodne organizacije poput STO, Svetske banke i drugih. Poslanik smatra da SAD žele da se svi ostali povinuju njenim pravilima, a da će oni raditi šta hoće.

„Ovo je njihov svet, a mi smo samo srećni što živimo u njemu. To je međunarodni poredak zasnovan na pravilima. Oni krše pravila, i šta ćemo mi da radimo u vezi sa tim?“ – obratila se evropski poslanica svojim kolegama.

Dejlijeva je primetila, da se Evropa više ni ne pretvara da pokušava da se na bilo koji način suprotstavi Sjedinjenim Državama. „Mi smo kao ovce koje slušaju glas gospodara, dele milijarde beneficija evropskim kapitalistima da ih ućutkaju, i nadamo se da se budžet neće potrošiti pre nego što Sjedinjene Države prestanu, i zaustave svoje sumanute pokušaje da Kinu sateraju u ćošak“, rezimirala je poslanica.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Dok pripadnici velikih i herojskih, ovo herojski je parodija, naroda kao što su francuzi, nemci, italijani, španci..., ćute pripadnik jednog malog naroda ima hrabrosti da javno prozove američke sataniste. Šta reći nego BRAVO za irskog predstavnika. Pripadnicima "velikih" naroda sve šta je sveto im je između pupka i šupka. Dalje ne mo gu dobaciti.

    • Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

      Orthodox Celts nije tek „slučajni” naziv jedne sjajne beogradske grupe. Sličniji smo nego što mislimo, a naopako mislimo jer nas decenijama pogrešnoj istoriji uče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *