ЕВРОПСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ ПРИЗНАЛИ: Не бисмо издржали војни удар Русије!

ЕВРОПСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ ПРИЗНАЛИ: Не бисмо издржали војни удар Русије!

23 фебруара 2015

russian_special_forces_01Западни војни званичници су признали да „не би издржали војну моћ Русије“, закључио је немачки лист Фокус, анализирајући недавне изјаве представника оружаних снага неколико европских држава, као и САД.

Немачки лист, поред осталог, наводи да је бивши шеф оружаних снага Велике Британије Мајкл Грејдон „шокирао своју земљу“ изјавом да британске оружане снаге тешко могу да се супротставе Русији у случају војног сукоба. Према његовим речима, Велика Британија се лишила „половине своје моћи“ и сада није у могућности да се сама одбрани.

Фокус подсећа да су сличне изјаве раније имали и представници оружаних снага других држава. Између осталих, шведски генерал Сверкер Јорансон је признао да су оружане снаге његове државе „у веома лошем стању“ и да оне никада неће моћи саме да се супротставе СССР или Русији.

Немачки лист се такође позива на изјаве команданта снага НАТО-а за Европу Филипа Бридлава. Он је поставио низ питања везаних за могућности снага алијансе да на „одговарајући начин реагују“ на војну претњу. Одговор на ова питања није дао, што, према мишљењу Фокуса, наглашава његову неувереност у способности НАТО-а.

Бивши генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен изјавио је да сумња у могућност Европе да се сама „супротстави Русији“, пише даље лист.

На крају, Фокус је навео један пример – командант трупа САД у Европи генерал Хоџес у свом недавном интервјуу за Волстрит џурнал изјавио је да Русија поседује „одлично наоружање“ и да наставља да увећава свој потенцијал. У поређењу са тим, војни расходи Европе су „анемични“, сматра он.

(Спутник)

KOMENTARI7 коментара

 1. milan says:

  Hm, neverujem im ni kada bi delili Tominu rakiju. To je samo, dali samo, navlakuša na samozavaravanje. OPREZ Rusijo! Nešto jebeno gadno spremaju fašisti na Zapadu.

 2. z-i says:

  tandrcak tandrcak vreteno,sta kazes bratac prpa aaaaaaaaaaaa

 3. Nikola says:

  Hahahha, ako vam nije jasno Rusi nemaju namjeru ni sa kim da ratuju, osim ako ih ne napadne! Ova baljezganja "komandanata" bivsih i sadasnjih, sluze samo za militarizaciju Evrope, od strane SAD-a, kome to nije jasno onda je ....!

 4. Cvetan says:

  Хааа сироти Срби. Како бре то само у српским новинама има оваквих бисерова. Па има ли бре иког да је био у Америци па да види зашто је Горбачов послао у пензију социјализам, који је глумео транцизију ка комунизму... Ох. Има ли бар ико објашњење што Руси кад бејаху први на Косову, одоше из њега пијани, пуни америчког вискија, цигарета и парфема за своје женице? - Зна ли можда доктор Лазански? Докторееее боли ме... Што одоше Руси са Косова и оставише Србију Американцима када су тако јаки? Па и Бугарску, па и Румунију, Па и Украјину, да не ређам још, прејаки су дошли им Амриканци у двориште. Једва се одбранили од Украјинаца. То је бре Срби 2000 км кд нас на исток. А заноскимо се да су ту да нас спашавају од запада. Ништа од тога нема. А вала и ред је да Руси почну јести своја жељеза јер као што сам могао да видим просјака по Москви колко хоћеш. Пензија једне бабушке која је цео живот провела у фабрици текстила (моја рођака) има пензију од 26 евра. Џаба тенкови авиони и „страх“ код Американаца.

 5. marko says:

  Имаће Стаљинград 2.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u