ЕВРОПСКИ ВОЈНИ АНАЛИТИЧАРИ ПРИЗНАЛИ: Не бисмо издржали војни удар Русије!

EVROPSKI VOJNI ANALITIČARI PRIZNALI: Ne bismo izdržali vojni udar Rusije!

23 februara 2015

russian_special_forces_01Zapadni vojni zvaničnici su priznali da „ne bi izdržali vojnu moć Rusije“, zaključio je nemački list Fokus, analizirajući nedavne izjave predstavnika oružanih snaga nekoliko evropskih država, kao i SAD.

Nemački list, pored ostalog, navodi da je bivši šef oružanih snaga Velike Britanije Majkl Grejdon „šokirao svoju zemlju“ izjavom da britanske oružane snage teško mogu da se suprotstave Rusiji u slučaju vojnog sukoba. Prema njegovim rečima, Velika Britanija se lišila „polovine svoje moći“ i sada nije u mogućnosti da se sama odbrani.

Fokus podseća da su slične izjave ranije imali i predstavnici oružanih snaga drugih država. Između ostalih, švedski general Sverker Joranson je priznao da su oružane snage njegove države „u veoma lošem stanju“ i da one nikada neće moći same da se suprotstave SSSR ili Rusiji.

Nemački list se takođe poziva na izjave komandanta snaga NATO-a za Evropu Filipa Bridlava. On je postavio niz pitanja vezanih za mogućnosti snaga alijanse da na „odgovarajući način reaguju“ na vojnu pretnju. Odgovor na ova pitanja nije dao, što, prema mišljenju Fokusa, naglašava njegovu neuverenost u sposobnosti NATO-a.

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da sumnja u mogućnost Evrope da se sama „suprotstavi Rusiji“, piše dalje list.

Na kraju, Fokus je naveo jedan primer – komandant trupa SAD u Evropi general Hodžes u svom nedavnom intervjuu za Volstrit džurnal izjavio je da Rusija poseduje „odlično naoružanje“ i da nastavlja da uvećava svoj potencijal. U poređenju sa tim, vojni rashodi Evrope su „anemični“, smatra on.

(Sputnik)

KOMENTARI7 komentara

 1. milan says:

  Hm, neverujem im ni kada bi delili Tominu rakiju. To je samo, dali samo, navlakuša na samozavaravanje. OPREZ Rusijo! Nešto jebeno gadno spremaju fašisti na Zapadu.

 2. z-i says:

  tandrcak tandrcak vreteno,sta kazes bratac prpa aaaaaaaaaaaa

 3. Nikola says:

  Hahahha, ako vam nije jasno Rusi nemaju namjeru ni sa kim da ratuju, osim ako ih ne napadne! Ova baljezganja "komandanata" bivsih i sadasnjih, sluze samo za militarizaciju Evrope, od strane SAD-a, kome to nije jasno onda je ....!

 4. Cvetan says:

  Haaa siroti Srbi. Kako bre to samo u srpskim novinama ima ovakvih biserova. Pa ima li bre ikog da je bio u Americi pa da vidi zašto je Gorbačov poslao u penziju socijalizam, koji je glumeo tranciziju ka komunizmu... Oh. Ima li bar iko objašnjenje što Rusi kad bejahu prvi na Kosovu, odoše iz njega pijani, puni američkog viskija, cigareta i parfema za svoje ženice? - Zna li možda doktor Lazanski? Doktoreeee boli me... Što odoše Rusi sa Kosova i ostaviše Srbiju Amerikancima kada su tako jaki? Pa i Bugarsku, pa i Rumuniju, Pa i Ukrajinu, da ne ređam još, prejaki su došli im Amrikanci u dvorište. Jedva se odbranili od Ukrajinaca. To je bre Srbi 2000 km kd nas na istok. A zanoskimo se da su tu da nas spašavaju od zapada. Ništa od toga nema. A vala i red je da Rusi počnu jesti svoja željeza jer kao što sam mogao da vidim prosjaka po Moskvi kolko hoćeš. Penzija jedne babuške koja je ceo život provela u fabrici tekstila (moja rođaka) ima penziju od 26 evra. Džaba tenkovi avioni i „strah“ kod Amerikanaca.

 5. firestarter says:

  Cvetan smrdis na loj

 6. marko says:

  Imaće Staljingrad 2.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *