ЕВРОПУ ОД ИСЛАМА МОЖЕ ДА СПАСЕ само она сила која је то већ учинила 1683. године, у Бечу

ЕВРОПУ ОД ИСЛАМА МОЖЕ ДА СПАСЕ само она сила која је то већ учинила 1683. године, у Бечу

24 децембра 2016

syria-radical-4354

Пише: Ратко Дмитровић

Хоће ли Свевишњи серијом чуда, у овом времену, раног 21. века, сачувати Европу од ислама као што се, верују и неки историчари, догодило крајем лета 1683. године, за време Друге опсаде Беча? Тада је све било на страни Турске; бројност војске, опремљеност, залихе, савремено наоружање, пре свега артиљерија… На другој страни, Беч није у потпуности био спреман за одбрану, коалиционе војске нису се окупиле на време, залихе су биле мршаве а градом је владала куга, косећи редом и ширећи језиви страх. И онда се догодило нешто необјашњиво; жариште куге је усахло преко ноћи, само од себе, страшна болест се повукла, нестала из града. Браниоци нису имали довољно бораца да се пре доласка Турака укопају на стратешки изузетно важно узвишење, Калемберг, али то, ето новог чуда, нису урадили ни Турци, мада их у томе нико није спречавао. Поред овога остаће вечита тајна због чега искусни ратник и тактичар, велики везир Кара Мустафа, који је командовао турском војском, неколико пута није искористио изузетно повољну ситуацију да крене с директним ударом и освоји Беч. Кара Мустафа губи битку, повлачи се до Београда, с идејом да ту презими, али га на Калемегдану дочекује свилен гајтан султана Мехмеда Четвртог.

Скоро три и по века касније, Беч је пун муслимана, највише Турака, као и значајни делови Европе. Ислам је мирно, без битака, топова, разапетог чадорја и крвавих похода, ушетао на простор који се некада од ислама бранио као што се брани живот.

И онда и данас, ислам има исти циљ, да завлада светом; без остатка и без резерве. Ислам, почев од сопственог круга, не признаје народе и нације, држава као форма мало му значи, основна идеја ислама је да последње људско биће на свету верује у Алаха. Са становишта ислама ово је легитимно, као и ненасилни методи да се тако нешто оствари, али је легитимна, сложићемо се, и одбрана оних који верују на други начин, моле се другим боговима, славе друге свеце.

Данашња Европа је потпуно изгубљена и као идеја и као целина; нема систем вредности, не зна шта хоће, рањива је као никада. Пракса показује да ислам који данас познајемо не разговара са другачијима, не прави компромисе. У Европи је све више џамија, исламских центара, делова градова у којима живе само муслимани. У неким земљама, Немачкој, на пример, у судским процесима код развода бракова муслимана примењује се шеријатско право.

По ономе што гледамо, Европа нема снаге да се одбрани од ислама. Просечном Европљанину, изгледа, остаје нада да ће спас стићи са истог места као и 1683. године, у Бечу.

(Вечерње новости)

KOMENTARI14 коментара

 1. Kojekude says:

  Evropi nema spasa muslimana je sve više i više a evropljani dele liberalne vrednosti i umesto kao muslimani da formiraju porodice sa dosta dece oni prave homoseksualne zajednice i usvajaju po jedno dete koje će biti isto što su mu i roditelji. Kod muslimana je druga priča kote se kao pacovi.

 2. Gama says:

  nemojte mi samo spominjati evropu. evropa je jednako zlo kao i islam i nista nije bolja od islama. oni su i pomogli da islam dodje do beca i onda u 17. vijeku i sad. sto se mene tice evropa moze nestati, a isto tako i islamski svijet. sve su to ista gamad sotonska i otpadnicka.

 3. Dragan Mrkonjic Grad says:

  Nebrinem se ja za Evropljane jer su to velikom vecinom Katolici a oni znaju sta treba da rade kad im dodje 5 do 12. Netreba zaboraviti da je 30-tih godina proslog vijeka u Njemackoj bilo duplo vise Zidova nego danas Muslimana a u cijeloj Evropi 3 puta vise kao sto je prije 100 godina u Hrvatskoj bilo milion ipo Srba vise nego sto ih je danas

 4. Stiv says:

  Samo niste spomenuli da su Bec tad odbranili Poljaci....

 5. Станислава Вуковић says:

  Опсада Беча или Друга битка код Беча (нем. Schlacht am Kahlenberg, пољ. Bitwa pod Wiedniem или пољ. Odsiecz Wiedeńska, тур. İkinci Viyana Kuşatması, укр. Віденська відсіч) се одиграла од 14. јула до 12. септембра 1683. (током Великог бечког рата) када је војска Османског царства опсела Беч, главни град Хабзбуршке монархије. Овом битком је прекинуто напредовање Османског царства у Европу и она је означила почетак политичке хегемоније Хабзбурговаца у централној Европи. У овој велико бици победу су однеле удружене пољско-аустријско-немачке снаге под краљем Пољске Јаном III Собјеским против турске војске којом је командовао велики везир Кара Мустафа паша.

 6. LAZAR says:

  DA SAMO DA TURCI NISU CELIM PUTEM KROZ BOSU I SRBIJI RATOVALI PROTIV SRBA NA BEČ OTIŠLO 100 000 VOJNIKA I UHVATILA IH JESEN KIŠA I GLAD A U SRBIJI OSTALO 150 000 VOJNIKA ZATO SU ZAKASNILI NA OPSADU BEČA

  • ralence says:

   Zbog napada na Kraljevinu Jugoslaviju I njegove patoloske mrznje prema Srbima Hitler je izgubio Mesec Dana prolecnog vremena i zaglavio se u snegu I ledu u Rusiji. Nije nista naucio iz istorije I Turaka. Srbi su opet za sve krivi. NATO treba dobro da razmisli I izvede zakljucak da li jos jedan napad na Srbe moze da izazove Novi Svetski Rat.

 7. Pera says:

  Kao i bezbroj slicnih clanaka clankovitih, umanjimo nase zasluge ! A sto smo se stalno stalno klali sa seldzucima, sto smo mi jedini bili bedem toj satanskoj evropi ? To nema veze ?

 8. pravda says:

  Eu + NATo =fasisticka organizacija

 9. MLAX says:

  PITANJE JE DA LI EVROPA ZASLUZUJE DA JE ,,NEKO,, SPASE.?NARAVNO DA NE,DA SMO BILI PAMETNI I 1389 PUSTILI TURKE PRAVO NA EVROPU A NE RATOVALI 250 GOD PROTIV NJIH DANAS BI SRBA BILO 20-TAK MILIONA A NE 8.EVROPA JE VELIKI DUZNIK SRBA A TAJ DUG SU NAM VRATILI INSTALIRANJEM KOMUNIZMA,SA NDH,JASENOVCOM,SANKCIJAMA,BOMBAMA SA OSIROMASENIM URANIJUMOM,OTKIDANJEM KOSOVA OD MATICE,,,,,,

 10. Svetislav Surina says:

  Da nije bilo vazalskih država na Balkanu, tko bi popunio ljudstvom vojsku koja je opsjedala Beč.Glavninu turske vojske sačinjavali su Srbi,Bugari,Grci,Albanci i tkz.Bošnjaci uz desetak hiljada pobunjenih Mađara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u