Fajman: Povećati pritisak na Putina

Fajman: Povećati pritisak na Putina

2 septembra 2014

Verner Fajman založio se za povećanje pritiska na Vladimira Putina u vezi ukrajinske krize tražeći da se ne isporučuje Moskvi naručeno naoružanje. Austrijski kancelar je, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF, kazao da Evropa ne bi trebalo da isporuči Moskvi poručeno naoružanje, kao što su ratni brodovi i nosači aviona. „Tu bi trebalo biti čvršći u bojkotu“, podvukao je Fajman.
Pogrešan put sankcija bio bi, prema njegovim rečima, podvući „hladnokrvno“ crtu kod proizvodnje u Evropi, industrije i saradnji u regionu. „Ako se brani sloboda ne sme se reći da to ne sme ništa da košta“, naglasio je Fahman. On je ocenio da se Evropa trenutno nalazi u ekonomsko teškoj situaciji.Pooštravanje ukrajinskog konflika zaoštrava i ekonomske probleme Evrope, upozorio je kancelar, dodajući da na to treba da bude dobro pripremljena i Austrija.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Robert Lucas says:

    Ti Vernere Fajmanu možeš Vladimiru Putinu povecati pritisak samo dok mu budeš drzao kurac u ruci. Stisni ga tad koliko hoćeš. Vas je, onakvu carevinu (izgradjenu na pljacki pokorenih zemalja i naroda), iskarala mala, Balkanskim ratovima izmucena Srbija. Možeš li zamisliti sta vam moze uraditi velika, ekonomski i vojno (motivisana) razvijena Rusija. Ćuti bolan, majmune ishrndali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *