ФАРАЖ ПОРУЧИО ЦИПРАСУ: Што пре напустите лоповску ЕУ (ВИДЕО)

FARAŽ PORUČIO CIPRASU: Što pre napustite lopovsku EU (VIDEO)

10 jula 2015

Leader of the United Kingdom Independence Party Nigel Farage speaks at the 42nd annual Conservative Political Action Conference in MarylandGovoreći ispred Evropskog parlamenta u Strazburu, Najdžel Faraž je poručio grčkom premijeru da izvede grčki narod iz evrozone i da ponovo uspostavi demokratiju u Grčkoj.

Lider partije UKIP je u svom govoru naveo da je vreme da „Grci uspostave kontrolu nad svojom državom“, dodavši da banke više „ništa ne treba da im daju“.

On je rekao da Grčka nije ni trebalo da se pridruži Evropskoj uniji, već da su je na to naterale velike banke poput Goldman Sachs-a i nemački proizvođači oružja.

„Kada su se pojavili paketi pomoći, oni nisu bili namenjeni da spasu grčki narod, već francuske, nemačke i italijanske banke. Paketi pomoći uopšte nisu pomogli Grčkoj“, rekao je Faraž, nakon čega je usledio glasan aplauz.

„Grke su maltretirali na sve strane, ali oni su se dobro držali… došao je trenutak da premijer Cipras povede grčki narod iz evrozone sa uspravno podignutom glavom, da ponovo uspostavi demokratiju i kontrolu nad svojom državom i da svom narodu nadu koja im je preko potrebna“.

Grčki premijer Cipras i dalje planira da ostvari sporazum sa kreditorima do zakazanog roka. Postoje spekulacije da bi banke mogle da ostanu bez novca ukoliko se ne dođe do rešenja, nakon čega će uslediti građanski nemiri i tuče.

„Evropski projekat polako odumire“, rekao je Faraž, dodavši da je narod Evrope odbacio federalizam EU nekoliko puta.

Lider partije UKIP rekao je da pokušaji Evrope da postavi Evropljane pod jednu zastavu i jednu himnu nisu uspeli, te da je agenda političke unije bila neuspešna.

„Države Evrope su jako različite. Ako pokušate da primorate različite narode ili različite ekonomije pod jednu, a da prvo ne pitate narod, malo je verovatno da će takav plan uspeti“, rekao je Faraž, dodavši da čitav Mediteran danas smatra da „ne koristi pravu valutu“.

„Kontinent je sada podeljen od severa do juga i postoji novi Berlinski zid koji se zove evro“, naveo je lider UKIP.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miodrag says:

    Bravo mr Faraž i to ne po prvi put!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *