„ФАРМА“ јача од државе!

„FARMA“ jača od države!

4 novembra 2015

Farma-Kristijan-Maja-i-StanijaUčešće u rijaliti programima „Farma“, „Parovi“, „Veliki brat“, i, kako se još sve ne zovu, sve na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, u Srbiji posao je od šireg društvenog, takoreći od državnog značaja!

Evo, danas je Viši sud u Beogradu objavio presudu kojom je gospodinu Kristijanu Goluboviću, osuđenom na osam godina zatvora zbog „tričave“ trgovine heroinom i nedozvoljenog držanja oružja, odložen odlazak na izvršenje zatvorske kazne zbog učešća u rijaliti programu „Farma“! Posao od državnog značaja, pa zatvor mora da sačeka. Sve zbog toga jer je, kako je sud procenio, „Golubović obavezan da završi započeti posao usled čijeg neizvršenja bi mogla da nastane znatna šteta“!

Šteta po Golubovića? Šteta po rijaliti šou? Šteta po Srbiju, po državu i srpsko društvo?

Pročitajte još:

Potpišite peticiju protiv FARME, PAROVA i VELIKOG BRATA!

MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Sve što se dešava u Srbiji, liči na „Pink“ i „Hepi“

Čitave večeri, evo, lupam glavu, ko bi u Srbiji pretrpeo veću štetu ako Golubović ode u zatvor. Sam Golubović, to znam, bi. Bolje je na „Farmi“ nego na robiji, to je barem jasno, ali, što više razmišljam sve mi je jasnije da ne bi samo on trpeo štetu, trpela bi, bogme, čitava Srbija!

Jer, šta je život, u Srbiji danas, bez „Farme“, šta je život bez „Velikog brata“… Ima li smisla uopšte živeti, a probuditi se bez „Velikog brata“? Preterujem?

Ma kakvi! Evo, mesecima već, pomenuti gospodin Golubović nam je kao Branko Kockica nekad. Sedimo, sede deca, slušaju, gutaju, rastu uz njegove priče sa televizije koja ima nacionalnu frekvenciju i svake večeri edukuje bezmalo dva miliona ljudi. I, zar ne bi bila šteta uskratiti im doživljaj, za lekcije šta bi mogli da budu kada porastu?

Zato mi je i briga suda sasvim razumljiva, i što više razmišljam večeras, sve razumljivija.

Sem dece, štetu bi pretrpela i daleko šira armija gledalaca pomenutog rijaliti programa. Recimo, građanstvo bi u sitne noćne sate moglo da ostane uskraćeno za direktan prenos dahtanja ispod pokrivača, a sve snimljeno noćnim kamerama, pomenutog gospodina Golubovića i određenih ženskih persona… Pa dalje, moglo bi da ostane uskraćeno za pokazivanje muškog polnog organa u sred bela dana u rijaliti programu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, pa uskraćeno za priče gospodina Golubovića kada je i koga trebalo da likvidira, pa za reakcije kako njegove, tako i bližih familija već pomenutih ženskih persona, na već pomenuto dahtanje pod pokrivačem, a sve uredno snimljeno noćnim kamerama, da slučajno kakav detalj ne promakne.

Kakvo Kosovo, prijem u Unesko, spaljene crkve, kakva besparica, besposlica, sirotinja, glad, kakva briga kako deci kupiti čizme, sveske i knjige?

Prva briga srpskog društva danima i noćima bila je šta je Golubović rekao u policiji, gde je odveden sa „Farme“, a na koju je odmah posle saslušanja ekspresno vraćen. Zar nije na taj način i sama policija postala deo rijaliti takvog programa. I ne samo policija, nego, sad eto vidimo, i pravosuđe, a sutra ko zna još ko… Zato je razumljiva briga suda da će slanjem Golubovića na robiju u državi nastati nemerljiva šteta.

Zaista, kad se čovek malo bolje udubi, sud je pravu. Ukidanjem Golubovića sa „Farme“ moglo bi biti štete. Armija gledalaca dotičnog programa, mogla bi, umesto pogleda prikovanih za ekran, na već pominjani jorgan ispod koga su gospodin Golubović i određene ženske persone, da baci pogled u prazan novčanik, ili prazne police u podrumu na kojima bi trebalo da bude zimnica… Pa bi armija gledalaca mogla da se uznemiri zbog toga, pa bi armija gledalaca mogla da se seti da nemaju posla, da nemaju plate, da nemaju para, da nema perspektive… Pa bi armija gledalaca mogla da počne da razmišlja gde smo i šta smo, dokle smo dogurali…

Ovako, sa gospodinom Golubovićem na „Farmi“ sve je bolje. Mirna „Farma“, mirna Bačka. A i lakše je sa „Farmom“, ne mora čovek da uključuje mozak, ne mora da razmišlja, imaju i kamere sa noćnim režimom rada pa ne mora da se razmišlja ni noću.

Pitanje je sad ko Srbiji čini veću štetu, „Farma“ sa svojim idejama i ideologijom, ili državni organi sa ovakvim odlukama i presudama? Pitanje je, hoćemo li ovih dana, u pauzi „Farme“ ili „Parova“ videti dva minuta podsećanja na stogodišnjicu albanske golgote“… Teško, to obara gledanost.

A šta će biti posle „Farme“, kada se probudimo? Pa, nova „Farma“!

(Iskra.co)

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Nije farma jaca od drzave, no je farma ogledalo drzave.

 2. deda mraz says:

  Farma je jaca od drzave zato sto komunisticki sljam koji je vlasnik ove TV sve cini da unisti Srbiju i sto ostane od Srbije to ce biti njihova razvratnicka komunisticka tvorevina.

 3. DOSTA says:

  Pozivamo REM da sto pre uvede dodatni porez na sund i kic za sve tzv zabavne i rijaliti emisije koje: promovisu kriminal, glupost, blud i neoliberalni nacin zivota (po kome svaki pojedinac moze da radi sta god hoce bez obzira sta o tome misli velika vecina) jer one unistavaju nasu decu i buducnost ove zemlje. Sto pre oduzeti nacionalne frekvencije svim televizijama koje snimaju i prikazuju takve emisije kao i dodatno oporezovati sve stampane i internet medije koji pisu o tome.

 4. teletabis says:

  Farma nije jača od Srbije, Srbija je Farma.

 5. Paštrović says:

  A pošto je sama Srbija farma (veoma tačna konstatacija), zašto onda toliko lajanje na Golubovića? Da se ovoliko laje i kevće na Čedu, Tadića, Čanka i ostala govna, možda bi farma već davno "ispustila dušu"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *