Farmaceuti godišnje zarađuju 124 milijarde dolara za lečenje raka iako lek ne postoji

Farmaceuti godišnje zarađuju 124 milijarde dolara za lečenje raka iako lek ne postoji

29 juna 2014

injections 6543Iako efikasni lekovi protiv kancera ne postoje, farmaceutsku industriju ništa ne sprečava da na lečenju pacijenata godišnje zaradi i do neverovatnih 124 milijarde dolara.

Farmaceutska industrija prema nekim procenama zaradi na lečenju obolelih pacijenata neverovatnih 124 milijarde dolara svake godine! Cifra je utoliko neverovatnija ako se zna da efikasni lekovi za rak u suštini i ne postoje; kako je to uopšte moguće, nije nešto čime ćemo se danas baviti; na to, uostalom, stručna javnost treba da da svoj odgovor, i verovatno ga neprestano i daje.

Na kraju krajeva, malo je verovatno da lek postoji ali da se skriva; ovo kažemo za slučaj da ste ljubitelj teorija zavere i da ste na to prvo pomislili.

Ako mislite da se u Americi lečite od kancera, morate godišnje da izdvojite nešto više od 100.000 dolara samo za lekove; dakle, u ovu cifru nisu uračunati troškovi hemoterapije i lekara. Tamo je rak najskuplja bolest za lečenje po čoveku, a slično je i u drugim zemljama, pa i kod nas.

Šta više, i samo lečenje hemoterapijom može da izazove tumor (piše malim slovima kao upozorenje), pa zato ako uzimate ovu terapiju za jednu vrstu tumora postoji velika verovatnoća da će vam se razviti tumor na nekom drugom mestu. To znači da ostajete klijent i farmaceuta i bolnica.

Drugim rečima, upadate u vrzino kolo iz koga se teško izlazi.

Budućnost, osim ako se ne desi čudo i lek se otkrije, nije nimalo svetla. Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da će se broj obolelih do 2030. godine udvostručiti, a danas godišnje oboli oko 14 miliona ljudi; a medicinska istraživanja koja su obavljena u Sjedinjenim Državama pokazuju da će oko 47 odsto građana ove zemlje razviti neki oblik raka u toku životu. Dakle, samo u SAD se radi o brojci od oko 157 miliona ljudi. Mušterija.

A nije uvek bilo tako crno. Pre samo sto godina, brojke su bile potpuno drugačije, pošto je tada samo tri odsto ljudi obolevalo. Savremeni život i pre svega prehrana očito uzimaju svoj danak u krvi. Cena koju “moramo” da platimo.

Ili ne moramo? Bolje sprečiti nego lečiti, kaže naš narod. Zato se informišite koja je hrana kancerogeona i prestani da je jedete. I počnite da kupujete domaći, organski paradajz. Za početak.

(Telegraf)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *