FAŠISTI: Proamerička ukrajinska vojska bombarduje sela i ubija decu

FAŠISTI: Proamerička ukrajinska vojska bombarduje sela i ubija decu

3 jula 2014

lugansk_ukr_avionGrupa naoružanih, maskiranih ljudi, ubila je danas trojicu ukrajinskih policajaca, a jednog ranila, u gradu Donjecku na istoku Ukrajine, saopštilo je regionalno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tela policajaca pronađena su u blizini železničke pruge u severozapadnom delu grada, administrativnom centru Donjecka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je u saopštenju i da su napadači pobegli i da je potraga za njima u toku, preneo je AFP.

Vlasti u Kijevu u aprilu su pokrenule ofanzivu, kako bi ponovo preuzele kontrolu nad regionima Donjeck i Lugansk.

Ukrajinske vlasti saopštile su juče da je u regionu Donjeck, od početka sukoba na proleće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila.

BOMBARDOVAN LUGANSK: DEVET MRTVIH

Ukrajinska vojska granatirala je centar Luganska, a u napadu na ruski granični punkt Novošahtinsk, uništeni su autobuski terminal i sedište carinske službe, preneli su danas mediji.

Prema rečima očevidaca, ukrajinska vojska izvršila je dva vazdušna napada na gusto naseljena civilna područja, a vlasti u Kijevu poručuju da su odgovorile na granatiranje koje su izvršile separatističke snage.

„Prvi avion pojavio se oko 11 časova i pogodio centar grada, uništivši policijsku stanicu, zgradu suda i još dve kuće. Nećemo znati broj žrtava sve dok se ruševine ne raščiste“, rekao je šef lokalne administracije Vladimir Bilous.

On je rekao i da je situacija na mestu drugog napada još gora: devetoro ljudi je poginulo, a 11 ranjeno. Među žrtvama je i petogodišnja devojčica i njen otac, preneli su ruski mediji.

RIA Novosti podsećaju da u Lugansku živi oko 15.000 ljudi, koji nisu bili direktno umešani u borbe između vladinih snaga i predstavnika samoproglašene Narodne Republike Lugansk.

Ukrajinske vlasti saopštile su juče da je u obližnjem regionu Donjeck, od početka sukoba na proleće, poginulo 279 ljudi, od čega 160 civila. Podaci za Lugansk još nisu objavljeni.

Takođe danas, ukrajinska vojska napala je i ruski granični punkt Novošahtinsk, u trenutku kada su putnici prolazili carinsku kontrolu, preneo je Itar-Tass.

U međuvremenu, ukrajinski predsednik Petro Porošenko, imenovao je generala Valerija Heleteja za novog ministra odbrane, što je parlament prihvatio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *