FAŠISTI U NOKDAUNU: Napad na Donjeck odbijen, Ukrajinci imali velike gubitke

FAŠISTI U NOKDAUNU: Napad na Donjeck odbijen, Ukrajinci imali velike gubitke

6 novembra 2014
Minobacac Novor 4r34Jedinice ukrajinske armije pokušale su da probiju linije odbrane snaga Donjecke Republike – saopštio je večeras prvi potpredsednik vlade DNR Ravilj Halikov.

„Do manjih proboja odbrambenih linija došlo je samo na dva mesta. Međutim, ni jedan ni drugi ne predstavljaju neku veću opasnost. Izaći ćemo sa tim na kraj“ – naglasio je Halikov, ali nije precizirao gde su se ti „proboji“ dogodili.

Prvi ministar odbrane DNR Igor Strelov – koji se oglasio dva sata posle Halikova – rekao je:

„Sve je pod kontrolom. Napad na Jasinovataju je odbijen. Ukri su imali velike gubitke. Borbe su vođene između Jasinovataje i Avdejevke. Protivnik nije prošao ni kod Sčastja. Sada tuče artiljerijom, ali ne pokušava novi napad“.

Stalni predstavnik Rusije pri OEBS Andrej Kelin ocenio je da su današnji ukrajinski napadi „direktno ršenje protokola i memoranduma iz Minska, a Ženevske izjave“.

(Fakti.org)

KOMENTARI2 komentara

  1. Dragan says:

    sada ih treba dokusuriti za sva vremena.

  2. Aleksandar says:

    Ima li nekoj da go zapre ova? Pa zarem ne naučija od Bosna ..., znaat li ovie Što pravat? Ќe kaže li nekoj kako završija pregovorite za dolgot na Ukraina kon Rusija i Gaz Prom, ima li razvrska i zošto nema vest za epilogot? Početok li e ova na nešto postrašno, ej Ukraina e toa, zaprete luѓe .... nema da ima ni pobednik ni porazen, nemate pravo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *