FAŠISTI ŽELJNI RATA: U Kijevu protesti protiv primirja; Ukrajinska vojska koristi hemijsko oružje; Granatirana crkva tokom liturgije

FAŠISTI ŽELJNI RATA: U Kijevu protesti protiv primirja; Ukrajinska vojska koristi hemijsko oružje; Granatirana crkva tokom liturgije

30 juna 2014

big kziv protest43Stotine ukrajinskih vojnika i aktivista danas se okupilo ispred zgrade predsedništva u Kijevu, tražeći ukidanje odluke o prestanku vatre u istočnoj Ukrajini.

Oni se okupili u Kijevu, pošto je predsednik Ukrajine Petro Porošenko pristao da do ponedeljka produži prestanak vatre, koji je prvobitno trebalo da traje do petka.

EU je Rusiji dala rok do ponedeljka da preduzme odgovarajuće mere, kako bi bilo okončano nasilje na istoku Ukrajine, gde je u sukobima proruskih separatista i ukrajinske vojske do sada stradalo oko 400 ljudi.

EU je upozorila Moskvu da će joj u suprotnom biti uvedene nove sankcije.

Ukrajinska Nacionalna garda granatirala je Slavjansk. U bombardovanju u kome su gađani centar grada i stambeni delovi u kvartovima Sobačevki, Artjem i železnička stanica su poginula tri civila. Nacionalna garda je pucala iz samohodnih haubica „Akacija“ od 152mm na grad.

One su dovučene u blizinu grada tako da su ciljevi gađani „na slepo“.

GUBAREV: UKRAJINCI KORISTE HEMIJSKO ORUŽJE     

Proruske snage u Donjecku tvrde da su ukrinske jedinice upotrebile hemijsko oružje i da ima mrtvih. Šef Donjecke narodne Republike Pavel Gubarev reka o je da su ukrajinske snage upotrebile kod Semjonovke hemijsko oružje u borbi protiv proruskih snaga. pretpostavlja se da su upotrebljene fosforne bombe, odnosno da su vojnici otrovani isparenjima fosfora.
Gubarev je rekao i da se grad Slavkurort granatira haubicama kalibra 240mm.
SLAVJANSK: GRNATIRAN HRAM ALEKSANDRA NEVSKOG   
Tokom liturgije u hramu Aleksandra Nevskog ukrajinske snage su granatirale crkvu. To je sedmi put da je ova crkva, koja pripada Ukrajinksoj pravoslavnoj crkvi Moskovske patrijaršije,  bila meta ukrajinskih artiljeraca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *