Фашистичка чизма на вратима касарне: Забранили полагање венaцa у Маслинама и Даниловграду!

Fašistička čizma na vratima kasarne: Zabranili polaganje venaca u Maslinama i Danilovgradu!

23 marta 2018

U znak osude terorističkog napada NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, sećanja na poginule pripadnike Oružanih snaga Jugoslavije i civilne žrtve i suludo razaranje i trovanje jedne suverene zemlje, Udruženje boraca ratova od 1990. godine Crne Gore će, zajedno sa porodicama i poštovaocima palih boraca, u subotu 24. marta u 12 časova položiti vence na spomenike palim borcima u Nikšiću, Mojkovcu, Beranama i Andrijevici.

Nije dozvoljeno polaganje venaca u Danilovgradu i Podgorici

Udruženje je bilo planiralo da sa porodicama palih boraca, po pravilima koje odredi Vojske Crne Gore, položi vence i na spomenike u kasarnama Vojske Crne Gore u Maslinama – Podgorica i Danilovgradu. Međutim, Operativni dežurni tim Generalštaba Vojske Crne Gore to nije dozvolio pod izgovorom da „u kasarnama Vojske Crne Gore nije dozvoljeno održavanje događaja koji mogu imati bilo kakve dnevno političke konotacije“, te da će „ulazak u Kasarnu „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu 24. 3. 2018. godine biti dozvoljen samo članovima porodice vojnika Saše Stajića, dok se ulazak drugih lica u Kasarnu „Milovan Šaranović i u Kasarnu „Masline“ ne odobrava“.

„Jasno je da se iza ovakavog stava Operativnog dežurnog tima Generalštaba Vojske Crne, krije primitivna, kukavička i podanička svest ministra odbrane Predraga Boškovića jer je zabrana obeležavanja datuma NATO agresije na SRJ u kasarnama Vojske Crne Gore počela sa njegovim dolaskom na čelo Ministarstva odbrane. Pitamo Boškovića i načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Iliju Dakovića zar ih nije sramota da povlašćuju porodicu Saše Stajića u odnosu na porodice šestorice crnogorskih vojnika koji su poginuli od albanskih terorista i NATO 1998/1999 godine, a čija se imena nalaze na spomeniku u kasarni Masline. Poznaju li Daković i Bošković porodice palih boraca iz Crne Gore – žrtave NATO? Ima li u Generalštabu Vojske Crne Gore stranih špijuna i „operativaca“ koji su 1999 godine radili za NATO navodeći bombe na kasarne Vojske Jugoslavije, Murino i druge ciljeve u Crnoj Gori? Šta je sa „operativcima“ koji su ne činjenjem skrivili pogibiju Saše Stajića 24. marta 1999. godine? Je li to razlog posebnog „uvažavanja“ njegove porodice, sa kojom je Udruženje godinama odavalo poštu Stajiću, ali i drugim poginulim vojnicima Vojske Jugoslavije pred spomenikom u Danilovgradskoj kasarni? Ima li u Vojsci Crne Gore „operativaca“ koji su skrivili pogibiju četvorice vojnika Vojske Jugoslavije na odsluženju redovnog vojnog roka u kasarni u Danilovgradu 10. oktobra 1993. godine, a zatim na spomeniku napisali laž da su poginuli kao borci? Pitamo Boškovića i Dakovića koji su, o trošku crnogorskih građana, u potpunosti politizovali i iznajmili Vojsku Crne Gore aktuelnoj vlasti i NATO, važi li za njih Ustav Crne Gore po kome bi Vojska Crne Gore trebala služiti građanima Crne Gore, biti pod demokratskom i civilnom kontrolom i pridržavati se principa međunarodnog prava o upotrebi sile“, saopštili su iz Udruženja boraca.

Udruženje obaveštava saborce i porodice palih boraca da iz navedenih razloga 24. marta neće biti polaganja cveća u kasarnama NATO, DPS, BS, SD, LP, GI Vojske Crne Gore u Danilovgradu i Podgorici. Međutim, kako su naveli, kako se radi o svojevrsnoj okupaciji spomenika u Maslinama, koji je podiglo Udruženje u saradnji sa Vojskom Jugoslavije, Udruženje će pokrenuti pitanje njegovog izmeštanja iz kruga te kasarne, kao i izmeštanje spomenika iz kasarne u Danilovgradu.

„Da spomenike privedemo njihovoj svrsi i ne dozvolimo da imana palih junaka zarobe sluge njihovih ubica“, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje predsednik Udruženja Radan Nikolić.

IN4S

KOMENTARI8 komentara

 1. Trifun says:

  Rat protiv crnogorski fasista i NATO okupacije srspkih drzava je NEMINOVAN. Ovaj put uz direktnu vojnu pomoc i ucesce Rusije. Nema nazad.

  • dobricad cosic says:

   Za mi he mucenicki a Jos nebeski srpski narod Koji o jadu zabavi sve okolne narode a I dalje.Lijepo Li he Hrbatska pocinula od pass mileti.

  • dobricad cosic says:

   Uzalud bosanski nobelovac Andric napisa da kad Srbinu ucinis dobro on CE to zlom vratiti sto je kroz istoriju I sadasnjost Crna Gora gorko iskusila a koliko je Andric u pravu I ovi custeci potbrdjuju

 2. Trifun says:

  Rat za oslobodenje protiv crnogorski fasista i NATO okupacije srpskih drzava je NEMINOVAN. Ovaj put uz direktnu vojnu pomoc i ucesce Rusije. Nema nazad.

 3. Hruscov says:

  Tim prodanim miligorcima na vlasti se pradedovi okrecu u grobu zbog njihove pohlepe. Bratski nam crnogorski narode, glavu gore doci ce dan kada cemo opet zajedno besediti samo ovu gamad da sklonimo sa vlasti. Vecnaja pamjat palim borcima.

  • Batina says:

   I iz Beograda I iz Titograda.

 4. Zaharije qSerak says:

  Zamjena teza.Na agresiju Srbije NATO je odgovorio.Srbija je razarala oružjem koje je prisvojila,a sve bivše Republike su učestvovale u kupovanju iste,a naravno koristili su zabranu nabavljanja oružja za bivše Republike.Tako su razarali Bosnu,a sada pričaju o agresiji

  • Idi begaj:) says:

   Leci se RETRO!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *