FAŠISTIČKA DRŽAVA: Potpredsednik udruge specijalaca u Hrvatskoj javno pretio Srbima genocidom, država nije reagovala!

FAŠISTIČKA DRŽAVA: Potpredsednik udruge specijalaca u Hrvatskoj javno pretio Srbima genocidom, država nije reagovala!

1 decembra 2014

stevo-celuj-650x487Hrvatsko pravosuđe nije reagovalo na otvorene i javne pretnje genocidom Srbima koje je na osječkoj televiziji uputio potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije Stevo Celuj. Kako je Celuj izjavio u emisiji koja je uživo emitovana Hrvati u slučaju novih problema sa Srbima neće imati mislosti i da neće poštovati ženevske konvencije. Na ovu izjavu koja pretstavlja otvorenu pretnju srpskom narodu na teritoriju Hrvatske izostala je reakcije hrvatskog pravosuđa.

U nizu skandaloznih izjava potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije je tvrdio je da su tokom akcija Bljesak i Oluja imali mislosti prema Srbima koji nisu pobegli, pa su iz milosti organizovali „traktorijadu“ pod kojom podrzaumeva etničko čišćenje Srba iz RSK i njihovo bežanje na teritoriju SRJ. Celuj dodaje da čisto sumnja da će se buniti Srbi koji sada žive u Hrvatskoj i da će krenuti putem Krajiških Srba koji su 1995. jedva utekli.

Kako je Celuj direktno naglasio ukoliko ponovo bude problema u Hrvatskoj, neće biti ni trakotrijade, Hrvati neće imati nikakve milosti prema Srbima i oni neće poštovati ženevske konvencije.

Donošenje ženevskih konvencija imalo je za cilj zabranu mučenja i ubijanja civila i ratnih zarobljenika, tako da izjave potpredsednik hrvatske udruge specijalne policije pretstaljaju jasne i direktne pretnje i poziv na genocid, jer naglašava da Srbi ovaj put neći uspeti ni da pobegnu.

Snimak otvornih pretnji genicidom počinje od 23 minuta i 25 sekundi, pogledajte!

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Pravo pitanje je: ZAŠTO NAŠA DRŽAVA NIJE REAGOVALA? P.S. Kako njihova država reaguje, videli smo do sada nekoliko puta.

 2. Za Srbiju says:

  Pretnje Srbima, zapadna javnost ne smatra pretnjama.

 3. John says:

  Nitko nije reagirao jer nitko nije ni gledao emisiju :)

 4. ratko says:

  Ja sam je gledao nazalost sve ja tako prijetio ito kako nalazim se u drugoj zemlji ali tamo niko nije ni mrdnuo.

 5. dr. Danilo says:

  iako je ovo bila na lokalnoj televiziji, pitam, zasto niko iz vlasti u Srbiji ne raguje ?????

 6. cro says:

  Ja sam hrvat i slučajno sam naletio na ovaj tekst. Rođen sam 1995. i sretno sam izbjegao rat. Žao mi je zbog uvreda i prijetnji koje je ovaj lik izrekao. Meni je ponekad žao što sam rođen na Balkanu zbog silne mržnje koja vlada na ovim prostorima. Osobno ne mrzim i nikad neću mrziti bilo koga, bio on Srbin, Bosanac, Albanac, Hrvat... Rat se dogodio, prošao je, netko pobijedio, netko izgubio, moramo ići dalje. Kao što i mi nažalost imamo ovakve nacionaliste i fašiste, tako ih imate i Vi. Isto tako i mi na svojim portalima možemo čitati o izjavama Srpskih nacionalista i onda se mi zgražamo. Mislim da osuđivanje čitave nacije zbog izjava nekih budala nije u redu. Ja ne osuđujem nikoga. Zamjeram zbog zločina, ali ne mrzim. Dogodili su se pokolji na objima stranama, i Srbi su ubijali, i Hrvati su ubijali, i zbog toga mi je kao čovjeku žao. Ispričavam Vam se u ime svojih sunarodnjaka.

 7. Onyx 2014 says:

  Hrvat, kažeš ; ''Isto tako i mi na svojim portalima možemo čitati o izjavama Srpskih nacionalista i onda se mi zgražamo.'' Gdje je i kada je bilo koji srpski političar ili nacionalist izrekao ovakvu prijetnju genocidom ? Ovako otvoreno i jasno ? Drito na genocid i kršenje ženevskih konvencija. Vojislav Šešelj NIKADA NIJE izrekao nešto kao ovaj Celuj, Celuj kaže "Hrvati neće imati nikakve milosti prema Srbima i oni neće poštovati ženevske konvencije."" Vojislav Šešelj je zbog ovakvih izjava 12 godina proveo u Hagu, (iako opet kažem nikada nije, ni blizu, na ovakav način najavljivao genocide i kršenje ženevskih konvencija kao hrvatski fašist Celuj). Znate šta je NAJTUŽNIJE ? Ovaj Celuj, ni jedan portal u Hrvatskoj, niko, ni na tv-u, ni na radiju, nigdje, NEMA I NEĆE BITI OSUDE njegovih fašističkih izjava, čak šta više - oni su to prešutili. To je najgore.

 8. Zapadnjak says:

  Svi vi,koji ovde lupate kojekakve gluposti morate imati na umu samo jednu stvar,a to je,ova kreatura nije jedina koja tako misli,ova kreatura isto tako je sposobna da za određeno vreme za sobom povede veliki broj istih takvih kreatura,i ja vas ovim putem po ko zna koji puta upozoravam,Srbi u Hrvatskoj nemaju,neće ni imati nikakva prava i uvek će biti taoci ovakvim kreaturama,umesto što lupetate po forumima koještarije naterajte premijera i vladu da ovakve i slične pretnje gurnu pod nos gospodi u Briselu,jer,predstavnike Srba u Hrvatskoj ovo uopšte ne tangira.

 9. Onyx 2014 says:

  Ti si zapadnjak bolesna osoba. To je cijela suština. Šešelja kriviti za rat može neko ko je potpuno neupućen ili potpuno pokvaren kao čovjek. Pišeš da se neko poveo za Šešeljem a pogledaj kreaturo bez mozga doček Hrvata nacistima 1941 pa veliku većinu Hrvata uz Pavelića, pa opet uz Tuđmana 1991 (čovjek koji je bio u zatvoru za vrijeme SFRJ zbog hrvatskog šovinizima) I ti si se našao pisati da se neko poveo za nekim, ti kao Hrvat ii šta li si već.... zato ja kažem da si ti bolestan, nije to sljepilo ili izmanipulirana osoba.

 10. kefir says:

  ovi bas raspiruju mrznju medju ljudima, istina je da je seselj cisti zlocinac slobo arkan legija sve su to zlocinci koji su zaveli jadni narod, s druge strane hrvati su imali opravdan razlog i legitiman cilj da oslobode svoju drzavu, seselj je sirio mrznju pa njegovi dobrovoljci su pjevali spremaj slobho salate bit ce mesa klat cemo hrvate, snimka iz vukovara, i sad ovakvi tekstovi nabijaju nama na nos da izmjene istoriju, seselj se sam derao kako je srbija do oulina karlovca virovitica karlobaga, to je cista pljacka jednog naroda u ovom slucaju su srbi pokusali da opljackaju hrvate ali oni su bili jaki pa su spasili svoju drzavu, slicna situacija nam se desila par godina poslije gdje nam otese kosovo i to ono kosovo gdje se slobo i seselj na poicetku sukoba derali da ce sve biti srbija, to je tako i koliko god ovakvi i slicni tekstovi budu objavljivani mi cemo biti sve gluplji i tonuti dublje u svoju mrznju prema narodu koji se samo odbranio, snimke, izjave politicarqa iz toga doba i istorija ne lazu a mogu nam podmetati pod nos ove lazi isti oni koji su nas doveli do dna a koje ponovno velicamo neka nam bog pomogne, i da smo bar bili jaki kao hrvati pa da sacuvamo kosovo ...znam da ovaj tekst boli ali to je nasa zbilja i istorija

 11. kefir says:

  ee sad ce netko reci pa hrvati su nas pobili 41, ok jesu, a cemu je to uzrok, pa uzrok je upravo taj sto su srbi hegemonisticki i centralisticki ugnjetavali sve one u kraljevini jugoslaviji koji nisu bili srbi, i htjeli su sve da pretvore u veliku srbiju, srpske partizanske brigade se osvetise hrvatima 45 i za jasenovac i sve ostalo, pobise na bleiburgu i na njihovom kriznom putu 250 000 hrvata, poslije su srbi bili na vodecim pozicijama i uzivali su a nisu brinuli za ostale, i sve je vodilo k tome da se raspadne u krvi i uzasu a sve zbog nase srpske bahatosti i netolerantnosti prema drugima, sad je ostala i ta rs ali istorija nas uci da je sve sto nastade na kostima nevinih ne opstade dugog vjeka, a rs je puna nevinih kostiju koji pocinise moja braca srbi i zbog cega se stidim, stidim se tih zvijeri koji su se nazivali srbima, mi kada priznamo svoje pogreske i kad ne budemo vise htjeli tudje tek tada ce nam svima biti bolje na ovim prostorima, a dok god bude prolazila ta prica da su srbi ugrozen narod bit ce zlo i to zlo ce dolaziti iz srbije, zlo koje ce kostati i hrvate i muslimane i makedonce i siptare ali to zlo ce kostati najvise nas srbe...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *