ФАШИСТИЧКА ЕУ: Мађарска почела да гради зид!

FAŠISTIČKA EU: Mađarska počela da gradi zid!

13 jula 2015

Tan2015-7-13_1445458_0_620x0Mađarska vojska počela je danas da gradi ogradu na granici te zemlje sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata bez presedana, javila je mađarska agencija MTI.

Radovi na izgradnji zida počeli su jutros na obodima grada Morahalom, gde je buldožer pripremao zemljište za gradnju.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je ranije da je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da se pripremi za izgradnju ograde visoke četiri metra u dužini od 175 kilometara na delu granice sa Srbijom, a koja će biti podignuta u osam do 10 oblasti koje su, kako je naveo, najizloženije pritisku imigranata.

Parlament je 6. jula odobrio Mađarskoj da iskoristi 10 metara prostora u okviru spoljnih granica Šengen zone EU kako bi obezbedila brzu izgradnju pograničnog zida, podseća MTI.

Vlada je saopštila da će za izgradnju ograde izdvojiti skoro 21 milion evra.

Od početka godine je u Mađarsku već ušlo oko 80.000 migranata i izbeglica, a trenutno oko 80 odsto njih potiču iz zemalja koje su na udaru ratnih dejstava kao što su Sirija, Irak i Avganistan, navodi AP.

Većina ih traži azil, ali brzo, i pre nego što im zahtevi budu razmotreni, odlaze u druge, imućnije zemlje Evropske unije poput Nemačke i Švedske, zaključuje američka agencija.

KOMENTARI2 komentara

  1. teletabis says:

    EU pilićar počeo da se ograđuje da mu koje pile slučajno ne utekne.

  2. IT says:

    Ovo je nedavno snimljeno u Madjarskoj, Uzdravlje! http://adatlistazo.hu/menekultek/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *