ФАШИСТИЧКИ СКАНДАЛ У САРАЈЕВУ! Жена Бакира Изетбеговића се иживљавала над новинарком због екавице (ВИДЕО)

FAŠISTIČKI SKANDAL U SARAJEVU! Žena Bakira Izetbegovića se iživljavala nad novinarkom zbog ekavice (VIDEO)

27 januara 2017

4zh56767iu67

Sebija Izetbegović, direktorka Kliničkog centra u Sarajevu i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH, napravila je skandal kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, pošto joj je novinarka „Al Džazire“ Nataša Kovačev postavila pitanje o broju lekara koji su otišli iz te zdravstene institucije, prenela je agencija „Patrija“.

„Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko je lekara otišlo?“, zapitala je Izetbegovićeva, koristeći više puta reč „lekar“ umesto reči „ljekar“, na ijekavskom dijalektu.

Na očigledan podrugljiv ton direktorke Izetbegović, reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je takvo ponašanje nazvao fašističkim. Zaprećeno mu je da će, „ukoliko se ne smiri“, biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja konferencija za novinare je organizovana kako bi Izetbegovićeva iznela rezultate rada Kliničkog centra u 2016, ali i, kako je rekla, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Za pojedine novinare je Izetbegovićeva konstatovala „da nisu normalni“, što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija, koja očekuje reakciju Udruženja bosansko-hercegovačkih novinara na ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegovićeva je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na Kliničkom centru.

Sve vreme je upotrebljavala zamenicu „mi“, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je sprovodio istrage.

Izetbegovićeva je novinarki Patrije takođe poručila da „ako sa vama mogu da se izborim, mogu sa bilo čim“.

Pitanja novinarke bila su na koji način planira da nadoknadi stručno znanje lekara koji su otišli s Kliničkog centra, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegovićeva, međutim, nije dala precizne odgovore na postavljena pitanja.

Udruženje bosansko-hercegovačkih novinara je osudilo „neprimereno i arogantno ophođenje“ Sebije Izetbegović i zatražilo njeno izvinjenje Nataši Kovačev.

„Na primitivan, ciničan i nedostojan način dr Izetbegović je ismevala ekavski izgovor novinarke Kovačev, koja je iskoristila novinarsko pravo i postavila sasvim legitimno pitanje o odlasku lekara iz sarajevskog Kliničkog centra, i to na svom maternjem – srpskom jeziku.

Umesto arumentovanog i profesionalnog odgovora, direktorka Izetbegović je na ironičan način i koristeći ekavicu nastavila da odgovarara na pitanje novinarke, te da nipodaštava zanimanje medija za ono što se događa u Kliničkom centru u Sarajevu“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI9 komentara

 1. kuka says:

  Bako, bako, zašto su ti tako crvene oči?

 2. Sodom von Gomor says:

  NJOJ JE DOVOLJNA KAZNA TO ŠTO SVAKO ZNA DA JE NA TOM RADNOM MESTU SAMO ZATO JER JE ŽENA TOG BUZDOVANA, A I TO ŠTO MORA S TIM BUZDOVANOM DA ŽIVI. DODUŠE NI ONA NIJE MANJE ĐUBRE OD NJRGA.

 3. Naucnik says:

  U ovom video se vidi da zena normalno prica a ove huskace koji promovisu mrznju treba zatvoriti. Onaj sto trazi svadju ce uvek da nadje razlog. Po onome: "sta me gledas?" Nego se ja pitam, kome ide u prilog da se zateze situacija?

 4. deda mraz says:

  Tito i komunisti su najveci zlocinci u istoriji Srbskog naroda jer oni su ovoj poturici dali mogucnost da se ovako ponasa jer bez toga gospodja bi morala da se izjasnjava kao srpkinja i Bosna bi bila mirna.

 5. El Capitano says:

  U tvim komentaru se oseca lojava podmuklost

 6. Kulak says:

  Kad se ovo dogodi u Zagrebu,Plenković formira KOMISIJU.

 7. padre says:

  Sve u redu, nazovimo ovo kako hoćemo, ja se recimo, nem ogu setiti prikladnog izrazaa za ovu naduvenost bez osnova, ali, kakve veze sa fašizmom ima?Još malo, pa čete reći, da u Nemaćkoj nije bio nacizam, nego fašizam!

 8. Goran NS says:

  Serbia Izetbegovic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *