FAŠIZAM I HAOS – Ukrajinske vojnike pobili plaćenici zato što nisu hteli da pucaju na civile

FAŠIZAM I HAOS – Ukrajinske vojnike pobili plaćenici zato što nisu hteli da pucaju na civile

23 maja 2014

????? ????????????????? "?????"U kaznenoj operaciji kijevskih plaćenika 22. maja ujutro ubijeno je 15, a ranjeno 35 vojnika Nacionalne garde Ukrajine nedaleko sela Blagodatnoje.

Svedoci oružanog sukoba tvrde: vojnici su platili za to što su odbili da pucaju u civile.

Neki plaćenici, kako ističu lokalni stanovnici, stigli su u selo Blagodatnoje u Volnovahskoj opštini u Donjeckoj oblasti automobilima „PrivatBanka“, koja je u vlasništvu oligarha Igora Kolomojskog – finansijera kaznenih odreda.

Ovu informaciju su televiziji Lifenews potvrdili u opštinskom odeljenju unutrašnjih poslova Volnovahske opštine.

Navodi se da su vojnici pokušali da pruže otpor plaćenicima, ali su ovi na svojoj strani imali oklopna vozila i vojne helikoptere. Jedno oklopno vozilo pogodilo je skladište municije koje je eksplodiralo, usled čega je ranjeno najmanje 35 ljudi.

„To su bili dobro pripremljeni plaćenici, pucali su profesionalno“ – rekao je komandant 51. brigade.

Prema istim informacijama, do danas je između ustanika i vojnika u selu Blagodatnoje važio dogovor o nekorišćenju oružja.

Pres-služba državne uprave Donjecke oblasti je, pozivajući se na oblasni departman za zdravstvo, saopštila da je u bolnice posle jutrošnjeg sukoba dovezeno 31 ranjeno lice.

U saopštenju se ističe da „u ovom trenutku oblasni departman za zdravstvo nema podatke o poginulima“.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Ukrajine potvrdilo pogibiju osam vojnika u Volnovahskoj opštini. Izvor u Ministarstvu odbrane rekao je Interfaksu da je u noći između 21. i 22. maja napadnut kontrolni punkto ukrajinskih vojnika.

„Poginulo je osam vojnika, ranjeno je do 20“ – rekao je sagovornik agencije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nikola says:

    Ma sve se vidi i sve se zna ko pise scenarija i rezira ovakva zbivanja.Davno se magla digla i pravdoljubivom i miroljubivom svjetu oci otvorila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *