FAŠIZAM NAJVIŠE KLASE: U Zagrebu održana misa zločincu Anti Paveliću

FAŠIZAM NAJVIŠE KLASE: U Zagrebu održana misa zločincu Anti Paveliću

28 decembra 2013

misa_anteU bazilici Srca Isusovog, u centru Zagreba, i ove godine je održana misa zadušnica za ustaškog zločinca, čelnika Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ Antu Pavelića.

Aktivisti „Građanske akcije”, njih 30, okupilo se ispred ove crkve radi sprečavanja održavanja mise i svojim telima pokušali da blokiraju ulaz u crkvu.

Na misi se, prema procenama aktivista, okupilo stotinjak ljudi, a cela akcija „Građanske akcije„ protekla je mirno, javio je hrvatski portal „Indeks”.

Aktivisti „Građanske akcije” i „Antifašisti Hrvatske” poručili su da nije bilo većih incidenata; „bilo je naguravanja, dovikivanja i vređanja od strane fašista, ali policija nije morala da interveniše”.

„Ne dozvoljavamo da se u centru Zagreba odvija protivzakonito veličanje fašističkih zločinaca. ‘NE’ fašizmu u mom gradu! Ukoliko ljudi žele da se mole za dušu Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma”, poručili su aktivisti.

Nakon akcije, aktivisti su na svojoj „Fejsbuk„ stranici objavili da je „Akcija hakovanja mise u čast Pavelića uspešno završena i ustašoidi su dobili težak udarac, a njihova ‘svetinja’, pokojni krvnik i zločinac sad se od muke okreće u grobu”.

Mirnim protestom aktivisti su želeli da skrenu pažnju javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca, kao i da deo građanstva i dalje veliča zločinačku NDH, naglasila je „Građanska akcija”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *