ФАШИЗАМ У ЦРНОЈ ГОРИ: Хапсити све који се не куну у Монтенегро!

FAŠIZAM U CRNOJ GORI: Hapsiti sve koji se ne kunu u Montenegro!

19 maja 2017

Da  se u Crnoj Gori uvodi fašizam ne na mala, već na velika vrata najbolje potvrđuju zaključci usvojeni na skupu Crnogorskog pokreta u Podgorici.

U tom dokumentu se navodi da su „okosnica ove zemlje Crnogorci“ i shodno tome zahtijeva da se sve podredi afirmaciji „crnogorskih nacionalnih interesa“.

Zato se od državne vlasti traži da: „na Javnom servisu i svim drugim javnim elektronskim medijima, uvedu naučni, kulturni i politički programi koji snaže crnogorski državni i nacionalni identitet; da se iz crnogorskih javnih medija uklone sadržaji koji promovišu interese stranih država i nacija, koji su oprečni našim državnim interesima; da se crnogorski jezik, njegova jotovana varijanta, uvede u ravnopravnu upotrebu u državnoj administraciji, na cijelom državnom prostoru, i na svim javnim elektronskim medijima i u javnim pisanim publikacijama“.

Crnogorski pokret je otišao korak dalje pa tako traži i da se „sva javna i privatna lica, političke partije, nevladine organizacije, vjerske, kulturne i naučne institucije koje ugrožavaju crnogorski nacionalni integritet i državni suverenitet podvrgnu zakonskim sankcijama, i zabrani im se, ili ograniči djelovanje, u mjeri koja ne ugrožava ustavni poredak, red i mir“.

Takođe, zahtijeva se i da „svi visoki i niži državni dužnosnici i službenici u administraciji, obrazovnim i uopšte državnim institucijama, budu sankcionisani za svaki akt nepoštovanja države, njenih simbola i ustavnog poretka“.

Rudoviću prijetili batinama, jer je kritikovao vlast

Crnogorski pokret usvojio i Deklaraciju o potrebi utemeljenja sinhronizovane kulturne, vjerske, jezičke, obrazovne i naučne politike Crne Gore.

Skupu su, kako prenose mediji, prisustvovali predstavnici političkih partija crnogorske orijentacije, naučni radnici, predstavnici medija i privrede.

Na skupu se desio incident kada je grupa prisutnih izviždala potpredsjednika URA-e Neđeljka Rudovića, a prijećeno mu je i batinama, kada je kritikovao aktuelnu vlast, navodeći da je Crna Gora daleko od demokratskih standarda.

IN4S

KOMENTARIJedan komentar

  1. kuka says:

    Ako je gradjanima Crne Gore pravo, i nama je. Kome je smešno, meni npr. jeste, naročito ova "jotovana varijanta" "crnogorskog" jezika, nek se smeje i to je sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *