ФАШИЗАМ У КРВИ: Главаш пије Хитлерово вино

FAŠIZAM U KRVI: Glavaš pije Hitlerovo vino

12 avgusta 2015

Screenshot-from-2015-08-12-11-45-34Osuđenik za ratne zločine nad Srbima u Osijeku Branimir Glavaš, koji na slobodi čeka pravosnažnost presude, na Fejsbuku je objavio fotografiju sa letovanja na ostrvu Ugljanu, na kojoj ispija vino „Firervajn”, iz flaše na kojoj je lik Adolfa Hitlera, piše Jutarnji list.

Neotvorena flaša originalnog „Firervajna”, koje je nacistički vođa 1943. godine naručio da se posebno napravi za njegov 54 rođendan, na prošlogodišnjoj aukciji je prodata za 2.700 evra.

Prema navodima Jutarnjeg lista, Glavaš najverovatnije pije puno jeftiniju verziju tog vina, koju poslednjih godina proizvodi jedna italijanska vinarija.

Glavaš je nedavno na društvenoj mreži objavio sliku svog prijatelja i njegovog deteta sa šajkačom na glavi, uz objašnjenje da se radi o „ratnom trofeju”.

Glavašu je Ustavni sud Hrvatske u januaru ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda od osam godina zatvora, ali mu je ostala presuda zagrebačkog Županijskog suda, kojom je zbog ratnog zločina u Osijeku nepravosnažno osuđen na 10 godina.

KOMENTARI



5 komentara

 1. Svetislav says:

  I ovaj nacista je potomak pokatilcenih Srba, i kao i svi takvi jos vise mrze svoje korene i pokusavaju da ih sakriju ubijanjem istih tih Srba! Medjutim to me ne iznenadjuje, nego me iznenadjuje sto vlast u Srbiji omalovazava srpske zrtve, a uhapsili su i izrucili nase oficire koji nisu nikoga licno ubili, nego su branili srpski narod da se ova ruzna crkotina, ne bi hvalila sa hiljadama ubijenih Srba, umesto "samo" nekoliko stotina u Slavoniji i ostatku kurvestije? Znamo i zasto je to tako, jer srpska vlast nije srpska ni u jednom pogledu, a narod im daje glasove i nada se boljem?

 2. Apis says:

  Glavašu mogu pozeleti..? Dabogda pio i krv svoje familije!

 3. Keserovic D. says:

  Kako se kaze kurton na hrvatskom jeziku? Branimir Glavas

 4. Zapadnjak says:

  Tu je neko napisao tekst o jezivom otkriću Italijanskog oficira u Prebilovcima pa se zapitao,kakvi to monstrumi moraju biti pa da počine tako stravične zločine?Evo kakvi!!!Dobro ga pogledajte i zapamtite za uvek,da se njega pitalo i da je bio u prilici,Prebilovci bi bili svrstani u lakše zločine poremečenih umova Hrvatskih ustaša,upamtite još jedanput,kakvi god se računi budu svodili u budučnosti,u hrvatskoj ali i u regiji,ceh će platiti opet po ko zna koji put,Srbi,molim vas,zato sve,nemojte to smetnuti s uma i uvek jedno oko neka vam bude na Srbima u Hrvatskoj,jer,ovakvih izopačenih,bolesnih i do bola iskompleksiranih,nestalo mi reći kako da ih nazovem,ima još koliko hoćete u osamostaljenoj Hrvatskoj.Pozdrav.

 5. Borbe says:

  Pogledajte to lice. Nije da želim vrijeđati nečiji izgled, ali nešto nakazno taj čovjek ima u svojem licu što dolazi od zla u njemu. Zapadnjak: '''Srbi,molim vas,zato sve,nemojte to smetnuti s uma i uvek jedno oko neka vam bude na Srbima u Hrvatskoj,jer,ovakvih izopačenih,bolesnih i do bola iskompleksiranih,nestalo mi reći kako da ih nazovem,ima još koliko hoćete u osamostaljenoj Hrvatskoj.Pozdrav.''' Istina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *