ФАТАЛНА ГРЕШКА АМЕРИКЕ – ЈОШ НИСУ СХВАТИЛИ КАКВО СУ ОРУЖЈЕ ДАЛИ У РУКЕ РУСИЈИ

FATALNA GREŠKA AMERIKE – JOŠ NISU SHVATILI KAKVO SU ORUŽJE DALI U RUKE RUSIJI

12 marta 2023

SAD su napravile fatalnu grešku u svojoj geopolitičkoj borbi sa Rusijom. Ruski politikolog Rostislav Iščenko, skrenuo je pažnju na grešku Amerikanaca.

„The New York Times“ je pre nekoliko dana predstavio alternativnu verziju uništenja „Severnih tokova“. Novinari su, pozivajući se na svoje anonimne izvore u najvišim ešalonima američke vlade, izvestili o prisustvu ukrajinskog traga u istoriji terorističkih napada u Baltičkom moru. Na šta su Amerikanci tačno računali, teško je reći.Novinari britanskog tabloida „Tajms“ tvrde, da su u prvoj nedelji nakon eksplozije, američke obaveštajne agencije postale svesne optužbi javnosti, za svoju umešanost u sabotažu preko „proukrajinskih diverzanata”. Međutim, oni nisu objavili ovu informaciju, zbog nespremnosti da pokvare odnose Kijeva i Berlina.

Vašington, u principu, ne prestaje da iznenađuje. Prvo je došlo do zastoja sa prebacivanjem tenkova u Kijev, a sada su za organizaciju terorističkog napada okrivili Ukrajinu. Kijev ima dovoljno razloga da bude uvređen.

Rusija ima samo koristi od cele ove situacije. Sada ona ima sve razloge da za potencijalno uništenje strateški važne infrastrukture za Zapad, okrivi „iskusne i neuhvatljive ukrajinske diverzante“. Po svemu sudeći, ni sami Amerikanci nisu svesni, kakav su adut bacili Moskvi u ruke.

„Kijevski režim nema šta da izgubi. Generalno, ovo je idealan povod za ruski odgovor za „Severni tok“. Uvek se može reći da su to ukrajinski diverzanti. Mislim da SAD čekaju veliki problemi sa njihovim prekookenaskim centralnim komunikacionim kablovima“, rekao je Iščenko.

Sličnu tačku gledišta deli i politikolog Dmitrij Kulikov. U smešnim opravdanjima Sjedinjenih Država, specijalista je video strah od odgovora Ruske Federacije.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Oficiri Ukrajine ne traže oružje za sebe, već za Ruse. NATO im dostavi, onda Ukrajinci spakuju i lageruju. Kad se pve završi dodju Baćuške i pokupe. Na taj način štede svoje zalihe. Jeftin fazon ali ima prodju.

  2. Jovan Kojic -Perth says:

    Ma jok.Moj says.

  3. milorad5 says:

    Vrlo je opasno to što rade amerikanci.Ja sam se samo pitao kad će "avganistanski" ili neki drugi "teroristi" da počnu diverzije na njihovoj imovini.Znate po tom principu amerikanci mogu da poklonbe ukrajinskoj mafiji nuk.rakete i da kažu "kijev je gadjao moskvu nuklearno".Opasne su to igre i kada se krene tim putem odmazda se neće dugo čekati a američka vld je krenula putem državnog terora,i to je prvi put da se neki medjunarodni entitet otvoreno posluži tim sredstvima još od naci nemčke,jer ova diverzija na s.toku je OTVOREN državni terorizam a oni u vašingtonu mogu da viču koliko hoće da nisu oni,pretili su pozdravili su ekploziju.Imaju i sredstva,motiv,priliku,i još su javno pretili.Sasvim dovoljno za doživotnu u svakom kriminalnom slučaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *