FBI: Америка ври од РУСКИХ ШПИЈУНА

FBI: Amerika vri od RUSKIH ŠPIJUNA

9 septembra 2023

Direktor američkog FBI Kristofer Rej izjavio je da je broj ruskih špijuna na teritoriji SAD „i dalje prevelik“ i pored napora da budu izbačeni, prenosi CNN.

„Tradicionalna pretnja od ruske kontrašpijunaže i dalje predstavlja veliku pretnju“, rekao je Rej tokom obraćanja u Muzeju špijunaže (Spy Museum) u Vašingtonu.On je rekao da je „otisak ruske obaveštajne službe“, a pod tim, kako je objasnio, misli na obaveštajne zvaničnike, „još uvek prevelik u Sjedinjenim Državama“.

To je „nešto protiv čega se stalno susrećemo i pokušavamo da blokiramo, sprečimo i poremetimo na svaki mogući način“, rekao je direktor FBI.

SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente i naložile zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu, u okviru odgovora na navodno trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za koje su SAD optužile Moskvu.

Prošle godine, holandska obaveštajna agencija je identifikovala ruskog vojnog obaveštajca koji je studirao na prestižnoj američkoj školi za međunarodne studije Džons Hopkins, podseća CNN.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    A ima li i kineskih?

    • EkRostand says:

      Nisu se oni utronjali,nego stvaraju alibi da optuže svakog amerikenjca da je ruski subverzivac,ako se usprotivi njihovim sve nakaradnijim i luđim agendama.To je sistem kojim su davili Trampa za cijelo vrijeme predsjednikovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *