FBI u strahu od Teslinog zraka smrti

FBI u strahu od Teslinog zraka smrti

12 jula 2013

Nikola-Tesla-2Kada je objavljeno da je Nikola Tesla umro, FBI je zapečatio njegovu sobu i odneo kovčeg sa izumima, navodi “Večernji list“. Ono što je s jedne strane izazivalo smeh u široj javnosti, s druge je strane izazivalo zabrinutost u američkom vojnom vrhu. Naime, Tesline izjave da može da napravi zrak smrti, najmoćnije i oružje svih vremena, kao i da može da komunicira sa drugim planetima kao i da bez problema može da prepolovi Zemlju poput jabuke, rezultirale su time da je američka vlada sva istraživanja te vrste konfiskovala nakon njegove smrti bojeći se da je bio u pravu.

Zrak smrti naučnici su pokušavali da naprave vekovima koristeći sunce i ogledalo, dok je Tesla koristio struju. Veliki naučnik je objasnio kako da se napravi usmeren prodoran snop čestica smrtonosnih razmera. Da je moguće prepoloviti Zemlju, shvatio je testirajući elektromehanički oscilator koji je priključio na metalni stub postavljen na peščani pod u podrumu.

Vibracije koje su tada nastale izazvale su potres, a mogle bi da posluže, objasnio je Tesla, i kao “nož kojim se može rascepiti Zemlja kao jabuka”.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *