Фејдоов „Хотел“ на сцени Југословенског драмског

Fejdoov „Hotel“ na sceni Jugoslovenskog dramskog

23 decembra 2016

14fejd_620x0

U REŽIJI Borisa Liješevića u petak će premijerno biti izveden vodvilj Žorža Fejdoa „Hotel slobodan promet“ – četvrti naslov istog pisca u Jugoslovenskom dramskom, u kom je svakako najblistaviji trag ostavila gotovo četiri i po decenije kultna „Buba u uhu“ (režija Ljubiša Ristić), s maestralnim Nikolom Simićem u glavnoj ulozi.

Ovog puta, gledaćemo Fejdoa u Liješevićevoj rediteljskoj postavci, kojem je ovo prvi vodvilj u već bogatoj karijeri:

– Nisam mislio da ću raditi Fejdoa, pre nego što sam se bavio Jasminom Rezom i počeo da otkrivam francusku komediografsku tradiciju – objašnjava Liješević. – Sve u našim životima teži slobodnom prometu. Kako u društvu, tako i u ekonomiji, geopolitici. Vreme u kojem živimo učinilo je komad važnim. Fejdo najčešće govori o građanskoj klasi, razmaženim ljudima koji nemaju empatije za druge. I prema njima je bespoštedan. Kao i kod Molijera, Šekspira, Nušića ili Sterije, retko se nađe neki pozitivan lik ili osobina…

VELIKI ANSAMBL

REDITELJ ističe da je u velikom glumačkom ansamblu (Nikola Đuričko, Anđelika Simić, Srđan Timarov, Nataša Tapušković, Dragan Jovanović, Bojan Dimitrijević, Milica Gojković, Amar Ćorović, Miodrag Dragičević, Anđela Jovanović, Marija Klanac, Sanja Marković, Tea Gjorgjioska) za njega najveće „otkriće“ bio Dragan Jovanović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *