Фејсбук ће дозволити објављивање насиља и голотиње, али постоји цака

Fejsbuk će dozvoliti objavljivanje nasilja i golotinje, ali postoji caka

8 novembra 2016

614232_social-network-76532-960-720_f

Ako ste nekad imali jaku želju da postavite neki grozan video ili neki odvratan sadržaj, iz Fejsbuka stižu odlične vesti za vas.

Naime, kompanija je odlučila da olabavi kad je reč o strogim pravilima koja se tiču grafičkog sadržaja – sve dok je takav sadržaj vredan objavljivanja.

Potez, koji je najavljen na Fejsbukovom blogu, usledio je nakon što je stroga politika kompanije kod zabranjivanja slika postala udarna vest. Inicijalna kapisla bila je cenzurisana fotografija golog vijetnamskog deteta koje trči kroz polje.

Sporna fotografija, za koju su iz Fejsbuka rekli da može da se protumači kao dečja pornografija, zapravo je osvojila Pulicerovu nagradu za najbolju ratnu fotografiju iz Vijetnama.

„Proteklih nedelja, od naših korisnika i partnera dobijamo povratne informacije koje se tiču naših standarda i sadržaja (priča i fotografija) koje su dozvoljene na Fejsbuku. U nedeljama koje slede, dozvolićemo ljudima da šeruju stvari vredne objavljivanja, i u interesu javnosti – čak iako bi one mogle da naruše naše standarde. Sa korisnicima i partnerima pokušaćemo da nađemo adekvatan način da to sprovedemo u delo, preko novih alata ili pristupa. Namera nam je da dozvolimo više slika i priča bez nametanja bezbednosnih rizika ili prikazivanja grafičkog sadržaja maloletnicima, ili onima koji je ne žele da ih vide“, piše u saopštenju Fejsbuka.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Ovaj Face Book je dostigao savršenstvo, ali na posledici komunističke cenzure. Dok je turska cenzura išla fermanom, komunistička cenzura išla džonom, Face Book je uveo cenzuru tako meku i lepu, da se čak i cenzurisani osećao srećnim.

  2. Aleksandar V. Pavlovic says:

    A Mladiceva slika? Pa, previse asocira na slobodu, ropskim umovima treba da bude mrska svaka, cak i vizualizacija borbe za slobodu, sa svim njenim prikazima. Stoga je pozeljno "dobrorazlozno" postavljanje nasilja, Jer tera strah u kosti robova. A golotinja raspaljuje mastu. Pa kad u sendvic pomame i strave u'vatis um, tumbanje daje finalni produkt savrseno zombiranog...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *