ФЕНОМЕН РАТА: Промоција романа Синише Ковачевића „Године врана“

FENOMEN RATA: Promocija romana Siniše Kovačevića „Godine vrana“

4 oktobra 2018

ROMAN-PRVENAC jednog od naših najplodnijih dramskih pisaca Siniše Kovačevića “Godine vrana” imao je u utorak novosadsku promociju u zdanju Matice srpske, na kojoj su, osim autora, govorili književnik Franja Petrinović i Manojlo Vukotić, vlasnik Izdavačke kuće “Vukotić medija”.

– On koji je već podizao “Zečji nasip”, podnosio raport Milanu Nediću, svađao se čak i sa Svetim Savom, nije mogao da odoli tom virusu – seo je i napisao ovaj roman u koji je uklesao sliku Beograda od pre jednog veka – kazao je Vukotić.

Istakavši da je Beograd u vreme Velikog rata bio grad udovica ili kandidatkinja za udovice, književnik Franja Petrinović rekao je da je preko glavnih junaka iz porodice Rajić i stvarnih aktera poput vojvode Petra Bojovića, pesnika Milana Rakića i Arčibalda Rajsa, Kovačević dao veliki doprinos srpskoj prozi.

– Rat je neverovatan fenomen – nabode vas na rogove, izujeda očnjacima ili izudara zadnjim nogama i ne završava se potpisivanjem primirja – kazao je Kovačević, i dodao da će i posle primirja, “neko nositi crninu i jecati noću, neko će poginuti od nekog razbojnika koji rat smatra boljim od mira, a profiteri će zidati kuće u najboljim delovima grada”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Barakuda says:

    Svaka čast !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *