Fiat 500 L počinje da se izvozi u SAD

Fiat 500 L počinje da se izvozi u SAD

10 maja 2013

500lKompanija Fiat Automobili Srbija (FAS) saopštila je danas da počinje izvoz automobila Fiat 500L za Sjedinjene Američke Države (SAD), a prvi kontigent od oko 3.000 vozila uskoro kreće iz luke Bar ka luci u Baltimoru.

Planirano je da prvi brod sa automobilima za američko tržište u Baltimor stigne oko 23. maja, dok će na obalu Kanade, u luku Halifaks, brod sa vozilima uploviti oko 26. maja.

„Proizvodnja i plasman novog modela na tržište SAD biće od velikog značaja za ukupni privredni razvoj Srbije, ali i dalji razvoj kompanije, lokalne privrede i ostvarivanje suficita u spoljnotrgovinskoj razmeni”, naglasio je tim povodom generalni direktor kompanije FAS Antonio Ćezare Ferara.

„Evropska komisija je ocenila da FAS pozitivno utiče na privredu Srbije, a mi ćemo našim daljim proizvodnim planovima nastojati da i dalje doprinosimo stabilizaciji i oporavku srpske ekonomije”, istakao je Ferara.

Serijska proizvodnja automobila Fiat 500L za američko tržište počela je u martu.

FAS u ovoj godini planira proizvodnju od 110.000 do 150.000 automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući, osim američkog, region Azije i Pacifika.

Usled povećanog obima proizvodnje i planova za izvoz, kompanija je u proteklom periodu zaposlila 600 novih radnika i trenutno zapošljava oko 3.000 radnika, kao i više od 1.200 ljudi kod kompanijskih dobavljača/kooperanata, navedeno je u saopštenju FAS-a.

(Politika)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *