ФИЦО СЕ ВРАТИО НА ПОСАО И ПОРУЧИО: „Остаје забрана за украјинске производе“

FICO SE VRATIO NA POSAO I PORUČIO: „Ostaje zabrana za ukrajinske proizvode“

8 jula 2024

Predsednik vlade je bio na terenu, u selu kod Bratislave, gde je nadgledao tok žetve. On je ukazao da je Bratislava jedino može da otvori koridor za transport ukrajinskih proizvoda u treće zemlje, ali da neće ukidati zabranu ograničenja na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

Slovački premijer Robert Fico vratio se svojim dužnostima nakon pokušaja atentata na njega sredinom maja. Predsednik vlade je bio na terenu, u selu kod Bratislave, gde je nadgledao tok žetve.Obraćajući se novinarima, slovački premijer je ukazao na klimatske promene zbog kojih je berba počela ranije u odnosu na prethodne godine, prenosi „Rosijskaja gazeta“.

Fico je takođe istakao da Slovačka neće ukidati ograničenja na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine. On je podsetio da su neki proizvodi i dalje zabranjeni i dodao da je to neophodno da bi se zaštitila poljoprivreda same Slovačke, na šta je upozorio Kijev. On je ukazao da je Bratislava jedino može da otvori koridor za transport ukrajinskih proizvoda u treće zemlje.

Fico se prvi put pojavio u javnosti pre samo nekoliko dana. Prošlog petka učestvovao je na svečanosti povodom obeležavanja 1161. godišnjice dolaska Svetih Ćirila i Metodija u u zamku Devin. Tu je održao kratak govor. Kako su primetili lokalni mediji, govorio je stojeći.

Podsetimo, Fico je napadnut 15. maja. Napadač je pucao u njega nekoliko puta. Pokušaj atentata je izvršen iz političkih razloga. Prema rečima samog Fica, metom napada su ga učinili njegov stav o sukobu u Ukrajini i drugi stavovi koji su u suprotnosti sa stavom Brisela.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

    Bravo Fico, ukro-usašama ništa ne treba kupovati jer sve što zarade ide na rat a ne za običan narod i njihova primanja, njih samo regrutuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *