Фидел Кастро позвао Ципраса и ево шта му је рекао!

Fidel Kastro pozvao Ciprasa i evo šta mu je rekao!

7 jula 2015

fidel-castro 67Bivši predsednik Kube Fidel Kastro čestitao je grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu na njegovoj “briljantnoj političkoj pobedi” na referendumu održanom u nedelju, na kojem su grčki glasači čvrsto odbacili zahteve međunarodnih kreditora.

Kastro je Ciprasu poručio da je “pomno pratio njegovu pobedu”na venecuelanskoj TV stanici “Tele Sur”, navodi se u saopštenju iz Ciprasovog kabineta, kojeg je prenela agencija AFP.

U pismu upućenom grčkom premijeru, 88-godišnji bivši kubanskilider je Grčku opisao kao dobro poznatu Kubancima po svojoj istoriji i poznatim doprinosima “najkompleksnijima od svih ljudskih aktivnosti, umetnosti i političkoj nauci”.

Kastro je istakao da se Grčkoj “dive narodi Latinske Amerike i Kariba” zbog načina na koji “brani svoj identitet i svoju kulturu od spoljne agresije” i na kraju pisma poželeo “najveće uspehe” svom “cenjenom kolegi” Ciprasu.

Više od 61 odsto Grka je na referendumu u nedelju reklo “Ne” predlogu međunarodnih poverilaca, a premijer Aleksis Cipras poručio je da je Grčka time okrenula novu stranicu istorije i da je spremna da nastavi pregovore sa kreditorima.

Nekoliko južnoameričkih lidera je danas pozdravilo ishod grčkog referenduma, među kojima su aktuelni predsednik Kube i brat Fidela Kastra – Raul, argentinska predsednica Kristina Fernandez Kirhner i lider Bolivije Evo Morales.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *