ФИЈАСКО АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ: Нове америчке нуклеарне бомбе имају дефект

FIJASKO AMERIČKE VOJSKE: Nove američke nuklearne bombe imaju defekt

8 septembra 2019

Nove američke nuklearne bombe B61-12 u V88 ALT 370 još neće biti puštene u masovnu proizvodnju, jer je na njima utvrđen nedostatak, saopštila je Agencija SAD za nacionalnu nuklearnu bezbednost.

Kako piše portal „Difens njuz“, serijska proizvodnja tog oružja trebalo je da krene 2020. godine, ali je tokom testiranja utvrđeno da bojeve glave nisu „dugovečne“.Prema rečima predstavnika te agencije Čarlsa Verdona, Pentagon radi sve što može kako bi vreme za uklanjanje tih nedostataka bilo svedeno na minimum.

Inače, portal navodi i da će odlaganje početka serijske proizvodnje nuklearnih bombi dodatno povećati troškove Pentagona za nabavku tog oružja, koji trenutno iznose 7,6 milijardi dolara.

Takođe se navodi i da je V88 ALT 370 poslednja verzija termonuklearnih bojevih glava, koje se ugrađuju na američke balističke rakete „Trajdent 2“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teoretičar says:

    Dobro je, iako sam malo iznenađen nedostatkom volje za komentarisanje pa nema komentara. Nikom ne prija čak ni da priča o nuklearkama, samo meni. A pošto nema nikog, mogu da pustim srcu na volju bez bojazni da će me neko zaskočiti iza ćoška. Dakle, evo teorije. Prve nuklearne glave, najpoznatije i teoretski i praktično u Japanu, bile su načisto kapitalističke meričke profitne glave, u to vreme niskog intenziteta. Mislim, nuklearne glave. Druge njuk glave su bile načisto sovjetizovane, ne profitne glave sovjeta. Mislim, nuklearne. Treće njuk glave su bile načisto komunističke kitajske glave. Mislim nuklearne glave. Ali, danas je svet prošao kroz promenade savremenih shvatanja i današnje njuk glave su sve profitne američke, ruske i kitajske glave. Mislim, nuklearne glave. Usput, ima i pozajmljenih glava pakistanskih talibana, pa budističkih glava, pa azijatski ošišanih glava, pa rabinovih glava a uskoro i osmanskih glava. Mislim, nuklearnih glava. I tako se danas sve glave svih koncesija i rasa neminovno pretvaraju u atomske glave. Svet poatomiso. I zanimljivo, te glave ponekad profitni konstruktor malo samo za.ebe jer mu tako savetovano od generalnog profitnog menadžera, ali vrlo tajno i istančano, gotovo kriptovano, tek da se vlasi ne pate i odmah se ispita i pronađe mana a mana je da treba još nekoliko milijardi dolara da se otkloni mana. To su danas najsavršenije mane na svetu i u generalnoj su upotrebi i sve spadaju pod naziv - Profitne Mane(ova velika slova su po američkom, profitnom pravopisu. Kod njih je sve profitno, osim ljudi). Dakle, čista teorija profita primenjena u praksi. U americi ni jedno naoružanje u zadnjih 1000 godina nije odmah napravljeno kako treba, nego sa profitnom manom. I avioni i brodovi i podmornice i trajdenti pa čak i poneki profesori i naučnici, svi imaju ugrađenu startnu profitnu grešku koja zahteva nova ulaganja da se popravi. Valda je to sve kompenzacija za onu rusku profitnu grešku što eksplodirala pre neki dan i neumoljivo poslata u meki stomak Kremlja. Eto, to je moja teorija i nije nimalo utešna. Ne meni, nego zelenima. Meni svejedno hoće li napraviti koju iljadu glava više ili manje. A nije mi svejedno kad se samo setim kako sam nekad bio pametan, ali ne dugotrajno pa nisam studirao atomsku fiziku niti nešto slično pa da danas zarađujem grdne profitne pare, a ne da pišem za džabe neprofitne komentare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *