ФИKЦИЈУ ПРЕТОЧИЛИ У СТВАРНОСТ! Шојгу открио да Русија има борбене системе као у филму Ратови звезда!

FIKCIJU PRETOČILI U STVARNOST! Šojgu otkrio da Rusija ima borbene sisteme kao u filmu Ratovi zvezda!

22 maja 2021

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je uporedio najnovije ruske laserske borbene sisteme „Peresvet“ sa svetlećim mačevima, prikazanim u naučno-fantastičnoj svemirskoj sagi „Ratovi zvezda“.– Sećate se, pre 20 godina to je bila fikcija – u naučno-fantastičnim filmovima se bore laserskim mačevima. Danas je to stvarnost. To su kompleksi „Peresvet“ , koji su sa jedne strane već deo naoružanja, a sa druge strane se i dalje radi na njihovom razvoju. To je veliko polje naučne delatnosti – rekao je Šojgu, obraćajući se učesnicima ruskog obrazovnog maratong „Novo znanje“.

On je podsetio da ruska vojska nastavlja da se oprema raketnim kompleksima „Avangard“, a u toku su i testiranja hipersonične rakete „Cirkon“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je prvi put najavio najnovije tipove ruskog strateškog naoružanja, među kojima je bio i borbeni laser „Peresvet“, u obraćanju Federalnoj skupštini 1. marta 2018. godine.

Nakon toga je ministar odbrane Rusije saopštio da su kompleksi „Peresvet“ od 1. decembra 2018. godine postali deo naoružanja ruske vojske.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista says:

  Ja shvatam ova naoružanja, znana i neznana, ovako - velikim silama više ne vredi ratovati među sobom. Eto, to Ameri znaju o Rusima a Rusi isto to znaju o Amerima i zato sam nekoliko puta napisao - Amerika neće vojno napasti Rusiju! Ne bi ni ja. A neki od vas koji misle da hoće napasti, neka mi objasne. Ono o "gurnuće Ukrajinu, gurnuće Germane, gurnuće Tursku takođe zaboravte. Da su Ukrajinci mogli biti gurnuti, ne bi ostali bez poklonjenog ruskog Krima bez kapi krvi. Nisu izgubili ni kap, jer su se lepo svi Ukrajinski vojnici na Krimu predali i pre nego ih bilo ko pozvao na predaju. Ukrajinci su oametniji nego što to izgleda. Rusi ladno vratili poklon jer poklonoprimac nije poštovao darodavca a ni poklon. Teo da ga pokloni trećoj stranki. Ono - u nekom slučaju ili neko opičen ili slučajno pretisne crveno dugme, to nije za raspravu. Te stvari su manje više neverovatne. Ono o iznenadnom napadu Amerike, takođe nemo spominjete. Nema više takvog napada. Dakle, aj sad mi objasnite kako će Amerika angažovati svoje vojne "resurse"? Ili najbolje da ostanete pri mojim savetima a to je - neće ih angažovati. A Ukrajina i ostale pudlice su daleko od razmišljanja da napadnu Rusiju vojno. Amerika ih pet puta tuče i tri puta vuče, ali ne vredi. Pa niko nije blesav. Čim vam neko kaže "ko, jel ja? Ma ne pada mi na pamet da pucam u Rusiju" znajte da je pametan čovek. Usput, teško da bi čak i neki ludak pobego iz ludaje ipak pucao. Niko nije tolko lud, bre.

 2. E.Lirsch says:

  Za Ruske velikase je HOLYWOOD" od uvek bio inspiracija. Tu se nista ne menja.

 3. Isukrst of evil says:

  Da ali cemerkanci imaju Apple 12 borbene sisteme, saveznici iz japana imaju surikene i katane a europljani imaju...sta imaju??? :-))))))))

 4. M says:

  Ako Rusi imaju već u funkciji laserske topove,onda vjerovatno nisu daleko ni od topova elementarnih čestica!Vjerovatno ni USA!Naime,zadnjih par godina su u svijetu učestali čudni požari i explozije vojnih postrojenja,a koji su možda nastali upravo djelovanjem nečijih takvih topova iz svemira!?!Kao proba za sutrašnje eventualne jače udare po biranim ciljevima!?!

  • Gagi says:

   M... Slazem se sa tobom da je novo oruzje vec u probnoj upotrebi. Na taj nacin su buknula mnoga vojna skladista u svetu, pre njih Hilandar. Odmazda je bila Notr-dam i posle toga su se malo "opametili" i poceli da vode racuna o svojim glupostima. Ovi grdni sumski pozari po svetu takodje nisu slucajni, danas je sve moguce i izvodljivo zapaliti na zemljinoj kugli.

 5. Kosovac says:

  Još pre 40 godina se Ronald Regan hvalio da ima sisteme za koje je isto upotrebio sintagmu „Rat Zvezda“. Kina je još pre 25 godina lansirala svoj satelit, pa ga gađala i oborila (Amerika je zvanično protestvovala), pokazala je da i ona može kao Džedaj. Da ne bi ispalo kao da svaki Cigo svoga konja hvali, moramo sačekati vreme i događaje koje će neko snimiti na licino mesto, pa nam pokazati preko JU Tubeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *