ФИЛИПИНСКИ ПРЕДСЕДНИК прети УН!

FILIPINSKI PREDSEDNIK preti UN!

21 avgusta 2016

1472780721Predsednik Filipina Rodrigo Duterte zapratio je Ujedinjenim nacijama da će ih njegova zemlja napustiti ako sa Ist rivera nastave da stižu kritike na račun Manile što u policijskim akcijama protiv trgovaca drogom ima mrtvih.

Duterte se razljutio zbog dokumenta UN u kojem su osuđeni metodi filipinskih vlasti protiv narko-trgovaca, sa pozivom da spreče likvidaciju osumnjičenih (za trgovinu drogom) protiv kojih ne postoji sudska presuda.

Duterte je izjavio da ubistva kojima operišu UN nemaju veze sa delovanjem policije i insistirao na „temeljnijoj istrazi”.

Filipinski predsednik  je kritikovao Ujedinjene nacije, a i SAD, što se „previše brinu zbog gomile kostiju zločinaca”, pa rekao:

„Ne želim da vas vređam. Možda je najbolje da istupimo iz UN. Zbog čega bismo mi morali da slušamo te glupane?”

Duterte je istakao i da postoji mogućnost formiranja „alternativne svetske organizacije”, sa Kinom i „drugim zemljama”.

Na Filipinima je – otkako je on šef države – ubijeno oko 900 ljudi „povezanih sa narkoticima”.

KOMENTARI5 komentara

 1. PETAR says:

  SVAKA MU CAST.OCE DA IMA NORMALNU NACIJU.

 2. slobco says:

  Svaki početak je težak, ali ovaj čovek je hrabro krenuo pravim putem.

 3. vlada says:

  Alternativna svetska organizacija sa Kinom i Rusijom na celu je super ideja. Siguran sam da Filipini nisu jedina drzava koja bi bila za to. Ajde da prebrojimo glasova, pa kom obojci, kom opanci.

 4. Dragan sa dorchola says:

  Ako se zna ,da druga ubija i uništava mladu populaciju posebno ,svaka je mera opravdana .treba drastično reagovati ,dok nije kasno ,zapadna kvazidemokratija se poziva samo na njihovu logiku a to je profit i novac ,podržavam Rodiya !

 5. Dragan sa dorchola says:

  Droga je zlo koja uništava našu omladinu i zato je sve dozvoljeno da se ona zaustavi kao n eka epidemija .podržavam prez.Rodiya !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *