ФИЛМСКА СМОТРА У ЗВЕЧАНУ: Фестивал постаје традиционалан

FILMSKA SMOTRA U ZVEČANU: Festival postaje tradicionalan

15 novembra 2016

kim-festival_620x0

VELIKO mi je zadovoljstvo da smo u prilici da i ove godine, druge zaredom na severu KiM, prikažemo najnovije filmove domaće i strane produkcije. Mada se u jednom trenutku to činilo kao nemoguća misija, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Ministarstvu kulture Vlade Srbije uspeli smo da realizujemo ovaj Festival koji će, nadam se, postati tradicija.

Ovim rečima Miroslav Mogorović, direktor „Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala“ u Zvečanu, koji se završava večeras, objašnjava cilj ove manifestacije koja već prerasta u tradicionalnu. Istovremeno, Mogorović ističe nadu da će u narednim mesecima uspeti i da se obezbedi bolja ponuda bioskopima na severu Kosmeta.

– Treba biti uporan i treba imati viziju ali potrebno je naći i kapacitet da se ustanove kulture, ali i one iz oblasti primenjene umetnosti sa Kosmeta prijavljuju na konkurse Ministarstva kulture, jer mislim da treba raditi na implementaciji stalnih projekata – objašnjava Mogorović, koji napominje da je u okviru drugog po redu Međunarodnog filmskog festivala Kosovo i Metohija pod sloganom „Ovde“ publici prikazano osamnaest igranih, animiranih i dokumentarnih ostvarenja. Festival je otvoren u petak uveče projekcijom filma „Jesen samuraja“ koji je publika, kao i ekipu filma, pozdravila ovacijama, dok je projekcija bila humanitarnog karaktera.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *