ФЛЕКЕНШТАЈН НАМ СТАВЉА ДО ЗНАЊА: Косово је услов за улазак у ЕУ!

FLEKENŠTAJN NAM STAVLJA DO ZNANJA: Kosovo je uslov za ulazak u EU!

7 novembra 2015

Knut-Fleckenstein 456Beogradu nisu ispostavljeni novi uslovi u pregovaračkom poglavlju 35, koje se bavi odnosima između Srbije i Kosova. Lično se zalažem za to da se prva pregovaračka poglavlja sa vašom zemljom otvore do kraja ove ili početkom sledeće godine – poručuje, za „Novosti“, Knut Flekenštajn, poslanik Evropskog parlamenta iz redova vladajuće nemačke SPD, koji se juče u Beogradu sreo sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Beograd nije zadovoljan nacrtom pregovaračkog okvira za poglavlje 35, jer indirektno nameće priznavanje nezavisnog Kosova…

– Od suštinske važnosti je da se istinski napreduje u međusobnim odnosima, jer članice EU s pravom očekuju da države koje žele da se pridruže reše sve bilateralne probleme sa svojim susedima i potencijalnim partnerima iz Unije pre pristupanja. Niko neće želeti da rizikuje da parališe celu EU, jer dve članice ne sarađuju dovoljno dobro jedna sa drugom. U budućnosti, kada budu bili u EU, predstavnici Srbije i Kosova će morati dnevno da sarađuju unutar svih evropskih institucija.

Smetaju li Berlinu i Briselu veze koje Srbija ima sa Rusijom?

– Pozitivno je da Srbija održava bliske odnose sa Rusijom. Moskva je važan partner za Evropsku uniju. Nadam se da sankcije EU protiv Rusije mogu biti ukinute vrlo brzo i da Rusija čini sve da što je pre moguće ispuni dogovore iz Minska. Evropa je jasno stavila do znanja da je to ključ za ukidanje embarga.

(Večernje Novosti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Jel to neka novost? Svi znaju da je uslov prijema u EU prihvatanje nihovih zakona i standarda, priznavanje granica drzave i politička volja EU. Mi definitivno ne ispunjavamo niti mozemo ispuniti sve to jer EU nikad nije i neće zeleti Srbe da uopste postoje. Ovdje samo ,,NASI" politicari jedu g.ovna i bacaju prasinu narodu u oči dok rastakaju Srbiju. AKO SMO TOLIKO ĆORAVI I GLUPI DRZAVA NAM I NE TREBA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *