ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Украјина направила „изванредан корак“ ка пријему у ЕУ

FON DER LAJEN: Ukrajina napravila „izvanredan korak“ ka prijemu u EU

4 novembra 2023

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen rekla je danas da je Ukrajina napravila „izvanredan napredak“ ka prijemu u Evropsku uniju, nekoliko dana uoči ključnog izveštaja o aplikaciji Kijeva za članstvo.

Ona je istakla da je Ukrajina postigla napredak na brojnim poljima, označavajući posebno pravosudne reforme Kijeva.„Napravili ste izuzetan napredak. Znam da ste u procesu ispunjavanja velikih reformi. Uverena sam da Ukrajina može postigne svoj ambiciozni cilj o prelasku na sledeću fazu u pristupu“, rekla je Fon der Lajen na zajedničkoj konferenciji za predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, preneo je „Gardijan“.

Procena EU je zakazana za sredu i očekuje se da se kaže koliko daleko je Ukrajina napredovala na brojnim ekonomskim, pravnim i ostalim kriterijumima kako bi se otvorio put ka razgovorima o pristupu evropskom bloku u decembru.

EU je već prosledila 83 milijardi dolara kao ratnu pomoć Ukrajincima i planira da pošalje još tri miliona evra, dodala je Fon der Lajen.

Zelenski je odgovorio da je ukrajinska vlada „već implementirala sve korake neophodne da se ispune uslovi za prijem u EU“ i obećao da će nastaviti sa reformama.

On je posebno naglasio napore da se suzbije korupcija, poveća transparentnost i smanji uticaj oligarha na ekonomiju.

KOMENTARI8 komentara

 1. Nemoj Posle says:

  Prepolovila broj stanovnika,a predano radi na daljem smanjenju.Za kratko vreme neće postojati država jer , prosto,neće imati stanovništvo.

 2. Ficko says:

  Ovo je odličan znak da EU puca.

 3. Velika Metla says:

  Uznapredovala bolest. Hahahahahahahahahaha........! Nema više " ukrajine ". GOTOVI STE !

 4. Gagi says:

  Nemaju skrupula kada otimaju. Posle ovolikih strahota i nepotrebnih gubitaka ljudskih zrtava, izgubljenog rata, na silu hoce administrativno da prisvoje tudje. Ne priznaju evidentni poraz i politicku nemoc, tvrdoglavo i beskrupolozno stvaraju novi krizni momenat. Verovatno ce primiti ovakvu ukrajinu u EU, tada ce u buducnosti vecito polagati pravo na "istorijsko neraskidivi" deo svog katolickog EU poseda. Ako do sada nisu, sada bi ljudi mogli da shvate sa kakvim monstrumima nas narod ima posla. Kako mi sami i nejaki sa takvom azdajom i satanom da izadjemo na kraj. Doduse, sa nama je skoro gotovo, vec smo postali njihova izdrzavana provincija bas kao svi u nasem okruzenju. Jos je jedino preostalo da po novim kolonijama proseta njihov duhovni autoritet i blagosilja nove podanike.

 5. zolja says:

  nacisti dlaku menjaju ali ne i cud.

 6. seik says:

  Samo HA HA HA

 7. civilizovani Konan varvarin says:

  Samo sto nisu ušli a onda bi krenula visedecenijska TRANZICIJA i "investicije" sa Zapada sto mozemo da odemo u hrvacku i sloveniju, skupa imaju 3 mil.stanovnika kolko su to opasne investicije 😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *