„FORBES“ открио велику слабост АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ!

„FORBES“ otkrio veliku slabost AMERIČKE VOJSKE!

27 avgusta 2016

43645756u us army 345

Uticajni i dobro obavešteni američki magazin Forbes objavio je da vojni vrh SAD smatra mogućim u narednih pet godina ratne sudare sa Iranom, Severnom Korejom i Rusijom.

Međutim, zazire od njih jer bi to navodno bili ratovi za koje Sjedinjene Države nemaju novac niti su za njih vojno pripremljene.

Forbes naglašava da u Pentagonu smatraju da Oružane snage SAD nisu u potrebnoj meri pripremljene „ni za jedan od tih mogućih ratnih scenarija“.

Magazin prenosi „žalopojku“ američkih elitnih generala da za finansiranje novih tehnologija za kopnene bitke imaju „nedovoljno novca“. A da Kopnene snage SAD mogu na transport i gusenična vozila da godišnje potroše manje nego što General Motors zaradi za nedelju.

Forbes posebno naglašava da Pentagon „kuka“ da mu sav budžet za materijalno-tehničko opsluživanje helikoptera odlazi na modernizaciju letelica „iz Reganove epohe“ jer Ratna avijacija SAD sebi ne može da dozvoli kupovinu novih helikoptera.

I dodaje: „Pentagon je preteruje kada tvrdi da SAD u narednih deset godina ne mogu realizovati iole obimniju modernizaciju oružanih snaga“.

Forbes navodi i da Amerikanci u Evropi mnogo šta pozajmljuju od saveznika iz NATO. Zato što nemaju dovoljno novca da tešku ratnu tehniku avionima prebacuju u Evropu. A prevoz brodovima bi trajao nedeljama.

Međutim, vojni budžet SAD je i dalje ubedljivo najveći u svetu. Na Sjedinjene Države otpada – kako tvrdi Stokholmski institut za istraživanje problema mira – 36 odsto svih vojnih rashoda u svetu.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. vlada says:

    Jeste, kako da ne, Forbs, list americkih jastrebova, "otkrio" da Ameri ne mogu da se mere sa vojnim izazovima. Da bi iscedili vise za vojni budzet, hmm? A ako ne bude dovoljno, sledeci put ce kao moguceg neprijatelja ubaciti i Kinu.

  2. sinisa says:

    Jevrejski lobi i bankari odlucuju ko ce ratovati i sa kime. To je priznao cak i Vesli Klark u jednom intervjuu. Planovi napada na Irak, Libiju, Siriju, bili su isplanirani najmanje deset godina unapred. Ostalo je ispiranje mozga. Medijsko trla baba lan. Cionisti zele da uvuku Ameriku i Rusiju u veliki rat iz kojeg bi oni izasli kao "spasioci covecanstva".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *